Drie van de vijf leden van K-popgroep NU’EST beëindigen contract

Het contract van de K-popgroep NU’EST loopt volgende maand op z’n einde. Daardoor kregen de vijf leden van de groep de kans om hun contract te hernieuwen of om het stop te zetten. Drie van de vijf mannen besloten om het agentschap te verlaten, twee anderen tekenden bij voor nog enkele jaren.

JR, Aron en Ren zullen Pledis Entertainment verlaten wanneer hun contract eindigt op 14 maart 2022. Dat heeft het agentschap vandaag, op 28 februari 2022, laten weten. Baekho en Minhyun verlengden hun contract met Pledis Entertainment wel, maar ook zij lijken elk hun eigen weg te zullen gaan.

NU’EST

NU’EST maakte z’n debuut op 15 maart 2012 met het nummer FACE. Tien jaar later, op 14 maart 2022 zal de groep ermee ophouden. Drie leden hebben namelijk beslist om hun contract met Pledis Entertainment stop te zetten. Voor hun afscheid zal NU’EST wel nog een laatste album maken. Dat zal volgende maand verschijnen.

NU’EST was de eerste boygroup van Pledis Entertainment, het agentschap waaronder later ook Seventeen debuteerde. In 2020 werd HYBE, het label van BTS, hoofdaandeelhouder van Pledis Entertainment.

Elk hun eigen weg

Alle leden schreven een boodschap aan hun fans om hun beslissing te verklaren. Die handgeschreven boodschappen verschenen op het fanplatform Weverse. Leider JR schreef: “Na een lange periode van nadenken en discussie hebben de leden elk besloten om hun eigen weg op te gaan. Ik ben nog steeds bang om alleen te staan. Maar ik ben van plan om verder nieuwe ervaringen op te doen. Als de lentesneeuw bloeit en er een lekker briesje begint te waaien, zal ik je weer begroeten met goed nieuws.” We mogen dus waarschijnlijk van JR in de lente nieuws over z’n solocarrière verwachten.

Ook Aron hintte in z’n brief naar solowerk: “Ik ben bang en nerveus om de dingen alleen te doen, maar ik zal bij jullie blijven, dus je hoeft niet treurig te zijn. Ik ga hard werken om de liefde die ik de afgelopen tien jaar ontvangen heb, terug te geven. En ik hoop dat jullie dit pad samen met me blijven bewandelen. Blijf alsjeblief ook je liefde en steun geven aan de andere leden van NU’EST, die zullen blijven stralen in de toekomst”. Ren, het laatste lid dat z’n contract niet verlengt, laat ook weten dat dit niet het einde is: “Omdat we zo lang samen hebben gewerkt, was het geen makkelijke beslissing, maar ik heb besloten om NU’EST te verlaten en een andere richting op te gaan. Het is een nieuw pad, dus ik ben een beetje bang en voorzichtig, maar ik wil moedig zijn en er toch voor gaan.”

Minhyun, die besloot om wel bij Pledis Entertainment te blijven, laat ook weten dat hij “een nieuwe start” zal nemen. Hij vraagt fans ook om alle leden te blijven steunen. “Ze zijn m’n beste vrienden en familie en ik wens ze een prachtige toekomst.”

Baekho, die net als Minhyun bij Pledis blijft, laat weten dat hij dankbaar is voor z’n tijd in NU’EST. “De tijd die we samen doorbrachten, hebben me gevormd tot wie ik nu ben. En het zal me ook in de toekomst helpen om mezelf te vinden.” Ook hij bevestigt dat hij in de sector zal blijven. “Ik zal actief blijven in de toekomst zodat we samen kunnen lachen, huilen en andere emoties kunnen delen met elke stap die ik zet.”

Meer
Lees meer...