Droomjob: Netflix wil je betalen om series te bingen

Droomjob: Netflix wil je betalen om series te bingen

Als wij ‘Netflix’ zien staat in een werkadvertentie, dan gaat het droomjob-alarm af en dit is er echt eentje om duimen en vingers bij af te likken. Of beter nog: om gewoon heel hard van in de zetel te gaan zitten, want ze zoeken bij Netflix mensen die naar series willen kijken en die dan categoriseren. Onze cv is al onderweg, al is er één klein detail. 

Van je hobby je job maken: ’t is waarschijnlijk heel goed advies, maar wat als je hobby nu pizza bestellen is terwijl je een serietje binget op Netflix. Goed nieuws: dat kan je nu dus een job opleveren, want de streaminggigant is op zoek naar bingers die hun bevindingen goed kunnen samenvatten in een paar woorden.

Casa de Papel en Nailed it!

Wat moet je kunnen voor deze droomjob? Wel, je moet in eerste instantie echt lichtjes geobsedeerd zijn door film en tv. Neem jij je entertainment serieus, en ben jij een pietje precies? Dan zijn ze bij Netflix op zoek naar jou. Je moet ook thuis zijn in verschillende genres en even graag naar La Casa de Papel als Nailed it! kijken.

Ben jij dan ook nog eens iemand die leeft voor deadlines en kan je multitasken? Ben je objectief en heb je een goede werkethiek? Bingo. Nog één klein detail: je moet echt goed Japans kunnen. Maar hé, wie heeft er nog nooit op z’n cv een klein beetje de waarheid … euh … versoepeld? Je bent toch flexibel, niet?

Je moet Japans kunnen

Nee, in alle eerlijkheid: zelfs hardcore-bingers kunnen wel eens pauze gebruiken en je solliciteert écht best alleen als je Japans uitstekend is. Maar heb jij een extra skillset zoals het eindeloos naar een groot scherm kunnen kijken zonder een gigantische migraine te krijgen, of Chinees bestellen terwijl je je online seriecollectie ordent? Dan ben jij de geschikte m/v/x. Solliciteren maar!

Wij komen je dan wel even helpen met je werk. Als hobby. Zo zijn we wel.


Gesponsorde artikelen