Drugsdealer Mac Miller krijgt 17,5 jaar cel

Er is een tweede persoon veroordeeld voor de dood van Mac Miller. De rapper overleed in 2018 op 26-jarige leeftijd aan een overdosis drugs. Drugsdealer Andrew Walter (48) bekende schuld aan de dodelijke verkoop van pillen die de stof fentanyl bevatten, zonder dat Mac Miller ervan afwist.

Door Annelore Byl

Andrew Walter, de drugsdealer die schuldig is bevonden aan de fatale fentanyl-overdosis van rapper Mac Miller, is veroordeeld tot 17,5 jaar gevangenisstraf. De fatale pillen werden via twee andere mannen bezorgd bij Miller, die uiteindelijk overleed door het slikken ervan in combinatie met cocaïne en alcohol. 

Mislukte deal met justitie 

De topdrugsdealer toonde berouw voor zijn daden in de rechtbank in Los Angeles. Hij had al een gedeeltelijke bekentenis afgelegd zodat hij een deal kon sluiten met justitie. In die deal zou de aanklacht van drugshandel komen te vervallen, waardoor de straf met een half jaar verminderd zou worden. 

Maar de rechter vertelde hem maandag dat hij niet akkoord kon gaan met de deal. Hij vond de deal te mild aangezien Walter doorging met het verkopen van de dodelijke pillen, zelfs na Millers overlijden in 2018. De drugsdealer kreeg nog een kans om zijn bekentenis in te trekken, maar ging uiteindelijk akkoord met een strafverhoging naar 17,5 jaar cel. In zijn slotwoord zei Andrew Walter nog: “Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn daden.”

Eerder al dealer veroordeeld

In de Mac Miller-zaak werd eerder al een andere drugsdealer veroordeeld voor de dood van de rapper. Ryan Reavis kreeg wel een mildere gevangenisstraf van 11 jaar. Reavis zou de dealer van Miller zijn geweest en Walter de leverancier van Reavis. 

In totaal zijn er drie drugdealers aangeklaagd voor de dood van Mac Miller. De zaak tegen de derde medeverdachte, Cameron James Pettit, is nog in behandeling volgens de aanklagers.

Meer
Lees meer...