Rapper Mac Miller, ex van Ariana Grande, overleden op 26-jarige leeftijd

Rapper Mac Miller, ex van Ariana Grande, overleden op 26-jarige leeftijd

De Amerikaanse rapper Mac Miller is overleden aan een overdosis. Hij werd 26 jaar oud. De rapper had al een lange tijd drugsproblemen en die zouden ook aan de basis hebben gelegen van zijn breuk met de Amerikaanse zangeres Ariana Grande.

Volgens de Amerikaanse website TMZ werd Mac Miller vandaag om 12 uur Amerikaanse tijd dood teruggevonden in zijn huis in Los Angeles. De doodsoorzaak zou een overdosis drugs zijn.

Breuk met Ariana Grande

Mac Miller had twee jaar lang een relatie met zangeres Ariana Grande. In mei van dit jaar zetten ze een punt achter die relatie. Grande heeft al aangegeven dat de drugsproblemen van Mac Miller aan de oorsprong lagen van de breuk.

Al in 2013 had Miller toegegeven verslaafd te zijn aan promethazine en codeïne. Als voornaamste reden hiervoor gaf hij de stress aan die zijn mixtape ‘Macadelic’ (2013) hem bezorgde. Dit was de eerste release waarop hij een nieuwe muzikale richting zou inslaan en tragere en meer persoonlijke nummers zou beginnen opnemen.

Beschuldigingen van fans

Amper een maand na de breuk verloofde Ariana Grande zich al met haar nieuwe vriend, Pete Davidson. Hierdoor wordt de zangeres nu ervan beschuldigd de oorzaak te zijn van de dood van Miller. De zangeres heeft vandaag haar profiel op Instagram geblokkeerd na aanhoudende beschuldigende reacties van fans van Miller.

Miller was erbij op het benefietconcert in Manchester naar aanleiding van de aanslagen tijdens het concert van Ariana Grande.

Aanstormend talent

De allergrootste naam uit de hiphop was Mac Miller nog niet, maar hij was wel goed op weg om er zo eentje te worden. Sinds 2012 speelde hij vijf concerten in België. Hij speelde op Rock Werchter 2012, Pukkelpop 2013, Dour 2014 en Les Ardentes 2017. In 2016 speelde hij zijn enige zaalshow in ons land, in de Ancienne Belgique in Brussel.

Zijn doorbraak beleefde hij toen hij al in 2011 een nummer schreef dat ‘Donald Trump’ heette. Het was zijn eerste platina single.

Toen hij op 8 november 2011 zijn debuutplaat uitbracht werden er daarvan binnen één week tijd 150.000 exemplaren verkocht, goed voor de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Top 200 en meteen een primeur voor een debuterend artiest.

‘Swimming’

Miller werd het snoepje van de week en werkte onder andere samen met French Montana, Meek Mill, Earl Sweathshirt, Ludacris, Action Bronson, The Internet, Vince Staples, Anderson .Paak en ScHoolboy Q.

Mac Miller bracht in z’n carrière vijf albums uit, twee EP’s en elf mixtapes. Vorige maand bracht hij nog het album ‘Swimming’ uit. Met dat album zou hij vanaf oktober gaan touren. Op moment van schrijven staat die plaat op de 32ste plaats in de albumcharts van Ultratop.

Gesponsorde artikelen