Left Right
scrollTop top

Ed Sheeran vond zichzelf vroeger dik en heeft nu een hilarisch slechte (en goede) dieettip


Ed Sheeran vond zichzelf vroeger dik en heeft nu een hilarisch slechte (en goede) dieettip

Zélfs de man waar vrouwen spontaan van in zwijm vallen, heeft wel eens body issues, zo blijkt. Ed Sheeran vertelde aan collega George Ezra dat, sinds hij in de spotlight staat, veel meer inzit met zijn gewicht. Sheeran gooide er zelfs zijn eetpatroon voor om, maar hij liet ook weten dat hij vroeger heel wat slechte eetgewoontes had, en een véél te streng dieet.  

“Voor ik zanger werd, had ik helemaal geen onzekerheden”, zegt de Perfect-zanger Ed Sheeran in een podcast met z’n collega, de Budapest-zanger George Ezra. “Ik ben nochtans met ros haar geboren”, lachte hij. “Ik gaf er echt geen ruk om. Ik had een bierbuik, ros haar, ik waste me niet en droeg kapotte kleren.”

“Maar zodra je beroemd wordt en mensen je de hele dag bekijken, begin je vreemde dingen te denken.” Sheeran praat nog even verder over hoe dat vooral zijn eigen zelfbeeld aantastte. “Je vraagt je dingen af zoals: ben ik nu echt dik?” De zanger had daar ook een oplossing voor, maar heel gezond was die niet.

Wodka en slim tonics

Zo gaf hij ook toe dat hij in 2014 “geen koolhydraten at enkel wodka en slim tonics dronk”. Sindsdien heeft hij de crashdiëten aan de kant laten staan en heeft hij een veel gezondere routine. “Eet wat je wil en sport elke dag”, is nu het devies ten huize Sheeran. “Het moet niet veel zijn, maar als je je metabolisme gaande houdt, mag je eten wat je wil.”

Hij deelde ook meteen het slechtste advies dat hij ooit kreeg. “Ik hing vroeger wat rond met een model. En zij dopte wel eens een katoenen watje in een Pepsi Max en zoog het op en dat was dan haar eten voor die dag. Da’s een héél slechte dieettip.” Ja, Ed, daar zijn we het roerend mee eens.

Hardst werkende man in de business

Sheeran liet ook weten hoe het komt dat uitgerekend hij nu net zo succesvol is. Volgens hem komt het neer op keihard werken. “Mijn eerste album kwam uit rond dezelfde tijd als ’21’ van Adele, en ik ben niet beter dan haar. Maar mijn platenlabel zei dat James Blunt zo bekend was omdat hij de hardst werkende man in de business was. Dus zei ik: “Geef mij zijn agenda en we doen al die plaatsen en dan nog eens zoveel.”

“Ik deed alle dingen waarvan alle artiesten dachten dat het niet cool was. Ik deed zelfs een rolletje in Hollyoaks (een cheesy soap in het Verenigd Koninkrijk) en grappig genoeg kwam ik jaren later Paul McCartney tegen. Hij zei: “Ik ken je van Hollyoaks!”” Tja, soms is het slim om héél uncool te durven zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572