Left Right
scrollTop top

Ed Sheeran zingt een lied in Game of Thrones en het is niet ‘Castle On The Hill’


Ed Sheeran zingt een lied in Game of Thrones en het is niet ‘Castle On The Hill’

We wisten al dat Ed Sheeran een cameo zou maken in het nieuwe seizoen van ‘Game of Thrones’, maar niet dat het al zo snel zou gebeuren. Meteen in aflevering 1 zien we de Britse zanger in Lannister-uniform aan een kampvuur in de Riverlands. Het lied dat hij zingt, gaf zijn rol net iets meer betekenis dan andere cameo’s. Opgepast voor lichte spoilers uit aflevering 1 van het zevende seizoen (en het derde boek)!

In maart raakte bekend dat Ed Sheeran een gastrol zou krijgen in het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Die cameo kwam er al meteen in de eerste aflevering. Arya Stark, gespeeld door Ed Sheeran-fan Maisie Williams rijdt door de bossen van de Riverlands wanneer ze plots een wel erg toonvaste en herkenbare stem hoort. De zanger blijkt Ed Sheeran te zijn, die samen met zijn kameraden aan een kampvuur zit. Arya twijfelt wanneer ze wordt uitgenodigd, maar stapt dan toch van haar paard met de woorden: “It’s a pretty song, I’ve never heard it before.” Waarop een volledig in Lannister-uniform gehulde Ed Sheeran casually antwoordt: “It’s a new one.” Of Ed Sheeran na zijn onderonsje met Arya Stark nog terugkomt, is niet duidelijk.
HBO

Iedereen op z’n hoeden voor Arya Stark

De scène gaat verder met Arya Stark die verdacht naar de zwaarden van de Lannister-soldaten kijkt en lijkt in te schatten of ze het zestal in haar eentje zou kunnen liquideren. Maar de persoonlijke verhalen van de soldaten houden haar tegen. Moordmachine Arya schuift haar killing-list aan de kant om eekhoorn en wijn te delen met Ed Sheeran en zijn vrienden. De spanning ebt niet meteen weg. Arya is in de afgelopen seizoenen een meedogenloze moordenaar geworden en eender welke andere Stark zou deze Lannisters ook onmiddellijk de keel hebben overgesneden. Toch blijft Arya vriendelijk en kan er op het einde zelfs een lachje af.

Een nieuwe hit in Westeros?

De Cameo van Ed Sheeran heeft in tegenstelling tot die van Mastodon, Sigur Ros, Coldplay-drummer Will Champion en Snow Patrol-zanger Gary Lightbody veel meer betekenis. Het nummer dat gezongen wordt door Ed Sheeran is er een uit het derde boek van A Song of Ice And Fire. “Cold Hands” gaat over Tyrion Lannister en zijn geheime minnares Shae. De zanger in het boek, Symon Silver Tongue, probeert met dit chantagelied Tyrion te overtuigen om op Joffrey’s trouw te mogen zingen. Als hij hem niet laat optreden, zal Silver Tongue dit liedje voor Cersei zingen, die maar al te graag wil weten welke prostituee Tyrion als minnares verborgen houdt. Tyrion laat Bronn de zanger van kant maken en later in het boek komt de songtekst terug wanneer Tyrion zijn liefde Shae wurgt met de ketting van de hand van de koning, een ketting gemaakt van aaneengeschakelde gouden handjes.

“Tyrion slid a hand under his father’s chain, and twisted. The links tightened, digging into her back. “For hands of gold are always cold, but a woman’s hands are warm,” he said. He gave cold hands another twist as the warm ones beat away his tears.”

Ed Sheerans personage krijgt in de reeks geen naam, maar het zou wel kunnen dat hij Silver Tongue is. De tekst zou niet meer over Shae gaan, want die verhaallijn is al lang afgerond. Maar over een andere Lannister die ook een gouden hand heeft en net als Tyrion, een geheime liefde: Jamie. Een leuke theorie die van Ed Sheeran en zijn vrienden, een groepje verraders maakt. We hebben er alleszins weer een hit bij in Westeros. Na “Rains of Castemere“, “The Bear and the Maiden Fair” en “The Dornishman’s Wife” is “Hands of Gold” de volgende meezinger uit de reeks.

De meningen over Ed Sheerans cameo waren in ieder geval verdeeld.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294