Een gebroken hart? Deze app helpt je stap voor stap over je ex

Een gebroken hart? Deze app helpt je stap voor stap over je ex

Het is net gedaan met je lief, maar je kan hem of haar niet vergeten. Dan zal je dit misschien herkennen: je praat constant over je ex, je checkt zijn/haar sociale media … Ellen Huerta heeft een app ontwikkeld die je helpt om die situaties te vermijden en verder te gaan met je leven. 

Mend is een app die probeert je “personal trainer for heartbreak” te zijn. Mend is niet alleen een break-up coach, maar een gemeenschap voor iedereen met een gebroken hart. In de app wordt er naar je vorige partner verwezen als “your ex” en alles in de app is genderneutraal en gaat er niet vanuit dat je relatie heteroseksueel was.

Ellen Huerta heeft niet alleen de app ontwikkeld, zij is ook Elle, de stem die je door de trainingssessies helpt. Bij de start vraagt ze je om na te denken over je gedrag sinds het einde van de relatie. Ze vraagt je bijvoorbeeld of je nog veel over je ex praat. Zelfs als het antwoord “ja” is, zegt ze dat je je geen zorgen moet maken en dat het normaal is.

Dit is hoe het werkt

Om te starten geef je je voornaam op. Je kan daarna een account aanmaken, maar die stap is niet verplicht. Een belangrijke toepassing in de app is de “Is this an emergency?” knop. Als je daarop klikt krijg je een pagina te zien die uitlegt dat Mend geen organisatie is die mentale gezondheidsproblemen behandelt, en je wordt bovendien aangemoedigd om professionele hulp te zoeken.

Nu geef je Mend wat meer uitleg over je relatie, zoals waarom jullie uit elkaar zijn gegaan …… en wanneer jullie uit elkaar zijn gegaan en wanneer je je ex voor het laatst gezien hebt.Welke invloed heeft de breuk op je leven en hoe voel je je nu?Nu is het tijd voor de eerste training en de eerste boodschap van Elle. Na de eerste trainingssessie moet je een soort dagboek invullen en dat is elke keer anders. Na de eerste trainingssessie kan je kijken hoeveel vooruitgang je maakt. Als je onderaan op het plus-icoontje klikt ga je naar de activiteitenpagina. Je kan activiteiten vastleggen waar je op moet focussen. Er zijn activiteiten over sociaal zijn en zelfs over intiem zijn met iemand anders. Nadien heb je de optie om er iets over te schrijven en te beoordelen hoe je je achteraf voelde.

Op de hoofdpagina kan je naar links of rechts swipen.

  • Swipe je naar links, dan krijg je statistieken te zien over hoe je je hebt gevoeld, hoe lang het geleden is dat je relatie eindigde en elke dag krijg je advies.
  • Swipe je naar rechts, dan kom je terecht in de Mend Community. Hier kan je andere posts over relaties lezen, vind je tips om verder te gaan en kan je mensen vragen stellen of vragen van anderen beantwoorden over een recente break-up.
Mend kan je gratis downloaden in de App Store, maar er is ook een betalende versie. Bij deze versie van de app krijg je een volledig trainingsprogramma dat uitgebreide opnames van Elle bevat en persoonlijk advies over hoe je moet omgaan met je gebroken hart.

Gesponsorde artikelen