Voor de prijs van één ticket met z’n tweeën naar ‘Ritueel’, ‘Rebel’, ‘De Acht Bergen’ of ‘Close’

De Vlaamse film moet vechten om cinemabezoekers. Daarom slaat de Vlaamse filmindustrie nu de handen in elkaar met een opmerkelijke actie. Voor enkele langverwachte Vlaamse producties die nog dit jaar uitkomen kan je met z’n tweeën naar de film voor de prijs van één ticket.

De reclamecampagne onder de noemer ‘Vlaamse film, Grenzeloze cinema’ wordt vandaag afgetrapt. Het betreft een samenwerking van producenten, distributeurs, bioscoopuitbaters en het Vlaams Audiovisueel Fonds. De films waar het om draait, zijn Ritueel van Hans Herbots, Rebel van Adil El Arbi en Bilall Fallah, Close van Lukas Dhont en De Acht Bergen die Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch samen draaiden.

Opmerkelijk is dat drie van deze vier films het goed deden op het filmfestival van Cannes: Close van Lukas Dhont werd er bekroond met de Grand Prix, De Acht Bergen van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch ging naar huis met de Prix du Jury. Rebel van Adil & Bilall werd in Cannes voorgesteld als Midnight Screening.

Van maandag tot donderdag

Wel valt er goed uit te kijken wanneer je dan naar de film gaat. Ritueel, met Marie Vinck en Geert Van Rampelberg, verschijnt deze week – op 7 september – maar de ticketactie geldt van 12 tot 15 september. Ook voor de andere films zal de actie alleen gelden van maandag tot donderdag. Zo willen de distributeurs de traditioneel luwere cinemadagen een handje helpen.

Rebel verschijnt volgende maand op 5 oktober, vanaf 2 november is het aan Close en De Acht Bergen zou er vanaf 14 november moeten zijn. Voor elk van die films worden de precieze data van deze ticketactie nog gecommuniceerd.

Welke bioscopen aan de actie deelnemen kan je nakijken op de site van de actie.

Meer
Lees meer...