Left Right
scrollTop top

Eenzaam tijdens het studeren? Zet dan een livestream op van studerende jongeren


Eenzaam tijdens het studeren? Zet dan een livestream op van studerende jongeren

Er heerst tegenwoordig een nieuwe hype onder de studenten: terwijl je studeert, een livestream opzetten van iemand die aan het blokken is. Studenten krijgen hierdoor het gevoel dat ze niet alleen zijn en vinden motivatie in de filmpjes. 

Jonge mensen zijn onafscheidbaar van de digitale wereld. Ze zoeken elkaar zelfs op tijdens het studeren, maar deze keer niet om te socialiseren met de vrienden. Tegenwoordig zetten studenten bepaalde YouTubefilmpjes op tijdens de blok om livestreams te bekijken van andere studerende jongeren. Hierdoor voelen ze zich niet eenzaam achter hun boeken en vinden ze de nodige motivatie om verder te werken.

Niet alleen

Door zo’n filmpje op te zetten van studerende lotgenoten, voelen jongeren zich dus niet alleen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om heel de tijd te staren naar je mede-studenten, maar eerder om zo’n filmpje op de achtergrond op te laten staan.

De Vlaamse Heleen heeft ook zo’n kanaal: Study Vibes. Ze studeert ingenieurswetenschappen en heeft al drie jaar, sinds ze op de middelbare school zat, zo’n eigen studeerkanaal. Onder haar video’s staan telkens motiverende woorden en zelfs indelingen van studeermomenten en pauzes. Als Heleen al een pauze neemt en jij nog niet, kan je dus gewoon verder skippen tot wanneer ze er terug aan begint.

Zo ziet zo’n livestream eruit:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…