Eerste beeld ‘Frozen 2’ toont meer volwassen Elsa en Anna

Eerste beeld ‘Frozen 2’ toont meer volwassen Elsa en Anna

Het is nog even wachten voor we ‘Frozen 2’ ook echt kunnen gaan bekijken, maar er is wel al een eerste beeld gelekt van de nieuwe film. Daarop zien we hoofdpersonages Elsa en Anna toch een pak volwasenner dan in de eerste ‘Frozen’. 

Frozen was zo’n immens succes dat een opvolger niet lang kon uitblijven. Frozen 2 staat gepland voor eind 2019, maar er is nog maar weinig geweten over de nieuwe film. Wat wel al is bevestigd, is dat de belangrijkste stemacteurs allemaal terugkeren. Zowel Idina Menzel (Elsa), Kristen Bell (Anna), Jonathan Groff (Kristoff) als Josh Gad (Olaf) zullen ook in Frozen 2 te bewonderen zijn. Maar Disney voegde nog twee grote namen toe aan de cast: Evan Rachel Wood (vooral bekend als Dolores Abernathy in Westworld) en Sterling K. Brown (die een Emmy won voor zijn rol in This Is Us) zullen ook een rolletje voor hun rekening gaan nemen.

Elsa en Anna

Het blijft ook opvallend stil bij Disney, dat nog steeds geen trailer heeft gereleased voor de film. Maar door een lek hebben we nu wel al een eerste beeld gekregen van Frozen 2. Het lijkt een beeld te zijn uit een Russische kalender. We zien zowel Anna als Elsa, met daaronder de Russische titel: Frozen Heart 2. Opvallend is dat Anna en Elsa er duidelijk volwassener uitzien dan in de eerste film.

Bekijk hieronder het eerste beeld van Frozen 2:

Lesbische Elsa?

Als we hier inderdaad een volwassenere versie zien van Elsa en Anna, kunnen we er van uitgaan dat er een pak tijd zal zitten tussen Frozen en Frozen 2. Dat is ook niet onlogisch. Aan het einde van de eerste film is alles weer vredig in Arendelle. Het is ook uitkijken hoe het na al die jaren is tussen Anna en Kristoff.

En de vraag is of ook Elsa een love interest gaat krijgen in de nieuwe film. Er deden de afgelopen maanden dan ook geruchten de ronde dat Elsa het eerste openlijk lesbische hoofdpersonage zou worden in een Disneyfilm. “We praten veel over waar we met het personage naartoe willen en we zijn ons bewust van deze conversatie”, reageerde schrijfster en co-regisseur Jennifer Lee daar nog op. “Voor mij persoonlijk vertelt Elsa me waar ze naartoe gaat en ze zal dat ook blijven doen. Ik schrijf altijd vanuit het personage. Waar Elsa is en wat ze in haar leven doet, dat vertelt ze mij. We kijken waar ze naartoe gaat.”

Geloofwaardig?

Je kan je natuurlijk afvragen of de Russische kalender wel geloofwaardig is. Maar het is niet ongewoon dat de eerste beelden van films op deze manier worden gelekt. Zo kregen we ook al een eerste beeld te zien van Solo: A Star Wars Story in een gelijkaardige Russische kalender, en dat beeld bleek echt te zijn. Het lijkt er dus op dat we ook dit eerste beeld mogen geloven en dat we ons aan een meer volwassen Elsa en Anna mogen verwachten in Frozen 2!

Gesponsorde artikelen