Eerste trailer van ‘Beautiful Boy’ van Felix Van Groeningen met Steve Carell en Timotheé Chalamet krijgt lovende reacties

Eerste trailer van ‘Beautiful Boy’ van Felix Van Groeningen met Steve Carell en Timotheé Chalamet krijgt lovende reacties

Het Hollywooddebuut van de Belgische regisseur Felix Van Groeningen belooft een emotionele film te worden.  De eerste volledige trailer van ‘Beautiful Boy’, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een vader en zoon, is alvast veel belovend. Buitenlandse media spreken zelfs al over een nieuwe Oscarnominatie voor hoofdrolspeler Timothée Chalamet.

I understand why I do things. It doesn’t make me any different. I’m attracted to craziness, and you’re just embarrassed ‘cause I was like… you know, I was like this amazing thing, like your special creation or something, and you don’t like who I am now!“, roept Nic Sheff (Timothée Chalamet) naar zijn vader David Sheff (Steve Carell) in de emotionele trailer van Beautiful Boy.

De film gaat over een drugsverslaafde zoon en zijn vader die er alles aan doet om hem te redden, zelfs al wil die dat zelf niet. Opvallend aan waargebeurde verhaal is dat het gebaseerd is op getuigenissen uit twee verschillende boeken. Vader David schreef Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction en zoon Nic Tweak: Growing Up on Methamphetamines.

Een Oscar voor Beautiful Boy?

De buitenlandse pers is vooral lovend voor de acteerprestatie van Timothée Chalamet. De 22-jarige acteur was vorig jaar de jongste genomineerde voor de Oscar van Beste Acteur in 80 jaar tijd voor zijn rol in Call Me By Your Name.

En ook nu lijkt Chalamet weer ijzersterk te acteren. Nochtans heeft regisseur Felix Van Groeningen hem serieus op de proef gesteld. Voor een van eerste scènes, waarin Nic wordt opgenomen in het ziekenhuis met een overdosis, moest de acteur meer dan 10 kilo afvallen. Het zou velen dan ook niet verbazen als Chalamet volgend jaar opnieuw genomineerd is voor een Oscar en mogelijk sleept het debuut van Van Groeningen nog wel meer nominaties in de wacht.

Bekijk de trailer van Beautiful Boy hier:

Beautiful Boy komt uit op 12 oktober 2018

Gesponsorde artikelen