‘Eigen Kweek’-spin-off rond Chantal (Maaike Cafmeyer) onderweg

eigen kweek spin-off chantal maaike cafmeyer
VRT

Goed nieuws voor fans van de groenste reeks van ons land. Er komt namelijk een spin-off van Eigen Kweek. Daarin zal het personage Chantal (gespeeld door Maaike Cafmeyer) centraal staan, de naïve politieagente die ondanks vele clues niet door heeft dat bevriende boeren achter haar rug cannabis kweken.

Het staat al vast dat er geen vierde seizoen van Eigen Kweek zal komen, maar fans van het programma mogen zich wel aan nieuwe content verwachten. Mathias Sercu, die in de serie onderzoeksrechter Piet Despriet speelde, sleutelt momenteel aan het scenario van een spin-off rond Chantal, het personage van Maaike Cafmeyer. Chantal is momenteel ook de werktitel van de nieuwe productie.

Weinig te maken met Eigen Kweek

VRT

Sercu stelt dat de spin-off in feite nog weinig te maken zal hebben met Eigen Kweek. Dat melden de Mediahuis-kranten. Naast Chantal zal dan ook geen enkel personage uit de oorspronkelijke reeks terugkeren. De nieuwe productie zal zich een aantal jaar na de gebeurtenissen van Eigen Kweek afspelen.

Verder zal de nieuwe serie zich in een totaal andere omgeving afspelen. Chantal wordt van Wijtschate overgeplaatst naar een andere politiezone. “Het wordt dus een politiereeks, maar met een hoek af”, stelt Sercu.

Veel onduidelijkheid door corona

In het laatste seizoen van Eigen Kweek kreeg Chantal al een belangrijkere rol in het verhaal. Dat gaf een nieuwe dynamiek aan de serie die momenteel trouwens erg populair is op Netflix. Hierdoor kwamen de producers op het idee om Chantal een een eigen serie te geven. Eigen Kweek-scenarist Philippe De Schepper heeft ondertussen zijn tanden in andere projecten gezet, dus klopten de producers aan bij Sercu, die ook als scenarist actief is.

Welke acteurs er nog meespelen en wanneer de opnames van start kunnen gaan, is voorlopig nog koffiedik kijken. “Gezien de huidige situatie wordt het nog wat afwachten, maar we hopen dat we volgend jaar rond deze tijd ongeveer kunnen beginnen draaien”, zegt Sercu.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen