Het einde van “Hey Siri!”: Apple past roepzin voor digitale assistent aan

Apple heeft een kleine, maar tegelijkertijd opvallende verandering aangekondigd. Binnenkort zal je namelijk niet langer “Hey Siri” moeten roepen om de assistent op je iPhone te activeren, maar simpelweg “Siri”.

Apple houdt op dit moment zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC). Daarop stelde het bedrijf maandagavond zijn langverwachte augmented reality-headset Apple Vision Pro voor.

Daarnaast waren er echter ook heel wat andere aankondigingen, die minder aandacht kregen. Het gaat onder andere om het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 17, dat heel wat veranderingen bevat.

Siri

Een kleine, maar daarom niet minder belangrijke nieuwigheid in iOS 17 is dat Apple de roep- of triggerzin van Siri heeft aangepast. Momenteel kan je die digitale assistent activeren door “Hey Siri” te zeggen. Dat eerste woord is binnenkort niet meer nodig, want dan zal simpelweg “Siri” voldoende zijn.

Die kleine vereenvoudiging zou volgens de berichten meer dan een jaar in de maak geweest zijn. Het bleek namelijk helemaal niet zo eenvoudig om ervoor te zorgen dat Appleproducten correct reageerden op een roepzin van amper twee lettergrepen. Die moet namelijk begrepen worden in allerhande dialecten en accenten zonder op ongepaste momenten actief te worden. Dat bleek technisch een zeer grote uitdaging.

Toch wilde Apple de “Hey” weglaten in een bredere beweging om Siri sneller en vlotter te laten werken. In iOS 17 zal je namelijk ook meerdere vragen na elkaar kunnen stellen zonder Siri telkens opnieuw te moeten activeren.

iOS 17

Apple heeft nog geen officiële timetable gegeven over de release van iOS 17. Volgens de website cnet kunnen we de bètaversie daarvan rond juli verwachten en zal het nieuwe besturingssysteem vanaf september voor iedereen beschikbaar zijn. Vanaf dan zal “Siri” dus voldoende zijn.

Meer
Lees meer...