Apple kondigt WorldWide Developer Conference aan en hint naar onthulling van langverwachte AR/VR-headset

De grote Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple gaat door van maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni. Op die conferentie wordt naast heel wat nieuwe versies van besturingssystemen ook groot nieuws verwacht op het vlak van hardware. Apple zou namelijk eindelijk zijn nieuwe Mixed-Reality Headset kunnen voorstellen.

In het nieuws: Apple heeft zojuist de datum bekendgemaakt van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC). Die gaat door van 5 tot en met 9 juni. Het gaat om een virtuele online conferentie. Op de eerste dag worden ook developers ter plaatse uitgenodigd op het hoofdkantoor van Apple in Californië.

Wat mogen we verwachten tijdens de WWDC23?

  • De Developers Conference staat er vooral om bekend om nieuwe versies van besturingssystemen te lanceren. Het gaat hierbij om updates voor iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS. Vaak gaat het wel nog om bètaversies, waardoor het dus nog wel even kan duren voor het grote publiek die nieuwste versies kan downloaden.
  • Daarnaast zijn er geruchten dat Apple een nieuwe 15-inch MacBook Air zou lanceren. Het gaat om een toestel met hun interne M2-chip.
  • Het meest wordt er echter uitgekeken naar de langverwachte AR/VR-headset.

Wat is de AR/VR-headset van Apple?

  • De Mixed Reality Headset is al sinds 2015 in ontwikkeling bij Apple. Door verschillende problemen is de lancering echter al meermaals uitgesteld. Omdat Apple nu VR-lenzen lijkt te tonen bij de aankondiging van WWDC23 verwachten veel mensen dat het zijn revolutionaire headset wel zal tonen aan het grote publiek. De kans bestaat wel dat het hierbij slechts gaat om een demonstratie en dat we nog even moeten wachten op de echte launch.
  • Het is voorlopig nog niet helemaal duidelijk wat we mogen verwachten van deze Mixed Reality Headset van Apple. Het toestel zou zeer krachtig zijn en je de interface van een iPhone tonen in 3D. Daarnaast zijn er ook opties voor videoconferences en realistische avatars. De geruchten rond het prijskaartje spreken over bedragen rond de 3.000 dollar (2.750 euro) of nog hoger.
  • De kans bestaat overigens ook nog steeds dat we tijdens WWDC23 toch niets te zien krijgen over deze headset. Volgens sommige bronnen liep de productie ervan recent namelijk opnieuw vertraging op.
Meer
Lees meer...