Eindelijk weten we in welke gemeente ‘Thuis’ zich afspeelt …

Eindelijk weten we in welke gemeente ‘Thuis’ zich afspeelt …

‘Thuis’-fans, zijn jullie klaar voor de ontdekking van het jaar?! Jullie favoriete personages wonen in het Vlaams-Brabantse Ternat. De oplettende kijker had het misschien al zelf opgemerkt: in de Eén-serie kwamen enkele adressen duidelijk in beeld. En wat blijkt? Ternat is the place to be!

Het huis van Tom en Judith wordt in de soap verkocht. De affiche van de openbare verkoop kwam enkele malen in beeld en daarop stond het adres duidelijk af te lezen: Dreef 21 in Ternat. Ook het adres van café De Frens werd getoond: Kabouterwegel 12, ook in Ternat. Dat laatste adres is fictief, maar de Dreef bestaat wel degelijk!

Al meer dan 20 jaar

Ook Frank en Simonne zouden in die straat wonen. Hetzelfde geldt voor Kaat, Adil, Paulien, Tamara, Bob, Lowie en Olivia. Het advocatenkantoor van Tom en Karin was ook in de Dreef, maar zij zijn onlangs verhuisd.

“We nemen één tot twee keer per maand in de Dreef in Ternat op”, zegt producer Hans Roggen aan HLN. “Dat is een aangename, autoluwe laan met bomen, die op tv altijd voor een mooi dieptezicht zorgt. 23 Jaar geleden werd die straat door onze productieploeg uitgekozen als vaste opnameplek en dat is al die jaren zo gebleven. Wij zijn trouwens heel blij met de medewerking van de bewoners in de huizen, die in onze serie gebruikt worden. Wij zijn altijd erg discreet geweest over waar die straat nu echt ligt.”

Andere locaties

Je vraagt je misschien af waar de andere opnames gebeuren. De vierkantshoeve van Femke en Peter is ook een belangrijke locatie in Thuis. “Die hoeve bestaat ook echt, maar ligt in Huldenberg. Daar vinden alle buitenopnamen plaats. De binnenopnamen en rest van de meeste overige scènes worden in de decors van onze studio in Leuven ingeblikt”, verduidelijkt de productie.

Gesponsorde artikelen