Elle Fanning lijkt op veroordeelde Michelle Carter in aangrijpende trailer ‘The Girl From Plainville’

De streamingdienst Hulu heeft onlangs de huiveringwekkende trailer onthuld voor de minireeks The Girl From Plainville, die op 29 maart in première gaat. De aankomende serie recreëert het waargebeurde verhaal van Michelle Carter, die in 2014 werd veroordeeld voor onvrijwillige doodslag van haar lief Conrad Roy III. Actrice Elle Fanning, die we o.a. goed kennen uit een andere Hulu-reeks The Great en de Maleficent-films, vertolkt de hoofdrol van Michelle.

De serie recreëert de gruwelijke gebeurtenissen achter de veelbesproken zelfmoord door sms-zaak uit 2014 en is gebaseerd op het gelijknamige Esquire-artikel van Jesse Barron uit 2017. De minireeks The Girl From Plainville geeft details over Michelle Carters relatie met Conrad Roy (geportretteerd door Colton uit Dear Evan Hansen), zijn dood, en Carters proces en veroordeling.

Michelle?

Actrice Elle Fanning speelt de hoofdrol van Michelle Carter, waarbij ze er vrijwel identiek uitziet als het veroordeelde tienermeisje. Dat is mede mogelijk gemaakt dankzij het uitstekende make-upteam van dienst, die de uitgesproken wenkbrauwen van Carter exact wisten te recreëren op Fanning.

Michelle Carter, afkomstig uit Plainsville, Massachusetts (VS), was amper 17 jaar toen ze veroordeeld werd voor de onvrijwillige doodslag van haar 18-jarig liefje Conrad Roy III (geportretteerd door Colton Ryan uit Dear Evan Hansen), die ze tot zelfmoord aanzette via honderden sms’jes en telefoongesprekken.

De echte Michelle Carter in de districtsrechtbank van Taunton in Taunton, Massachusetts op 8 juni 2017 – bron: AP Photo/Charles Krupa/Isopix

Het paar had elkaar slechts vijf keer in real life ontmoet, maar onderhield wel een consistente relatie via hun mobiele telefoons en e-mail, schrijft ELLE. Michelle had aanvankelijk Conrad voorgesteld om professionele hulp te zoeken nadat hij zijn depressieve gedachten via sms’jes aan haar had onthuld. Maar later zou ze hem hebben aangemoedigd om een andere, zeer drastische actie te ondernemen. De jongen werd op 12 juli 2014 dood aangetroffen, als een gevolg van koolmonoxidevergiftiging. Michelle werd schuldig bevonden en kreeg 15 maanden cel. In januari 2020 werd ze alweer vrijgelaten, meer dan drie maanden voor het einde van haar straf. Momenteel zit ze nog een proeftijd van 5 jaar uit.

The Girl From Plainville

De trailer toont uitdrukkelijk de pijnlijke depressies waar beide tieners toen doorgingen en deze gruwelijke zaak zal ons gegarandeerd kippenvel bezorgen. Maar ook de bijzondere acteerkunsten van Elle Fanning, die we dus al even kort konden opvangen uit de trailer, grepen ons nu al bij de keel.

Naast Fanning en Ryan schitteren ook nog de Oscargenomineerde actrice Chloë Sevigny (Boys Don’t Cry, We Are Who We Are), Cara Buono (Stranger Things), Kai Lennox (Beginners, Green Room) en Norbert Leo Butz (Dan in Real Life, Debris) in de minireeks. The Girl From Plainville gaat op dinsdag 29 maart in première op de Amerikaanse streamingdienst Hulu. In ons land zal de reeks waarschijnlijk wat later op Disney+ verschijnen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Bekijk hieronder de aangrijpende trailer van de minireeks met Elle Fanning:

The Girl From Plainville is vanaf dinsdag 29 maart te zien op Hulu. Bij ons mogelijk iets later op Disney+. Nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...