Is Elon Musk besmet met corona? Twee sneltests zeggen van wel, twee van niet

Tesla-topman Elon Musk heeft op Twitter laten weten dat hij mogelijk besmet is met Covid-19. Hij hekelt de sneltesten die hij gebruikte om dat vast te stellen: twee keer was hij positief, twee keer negatief.

“Ik heb me vandaag vier keer laten testen op Covid-19”, legt de flamboyante zakenman uit op Twitter. “Twee tests waren negatief, twee positief. Zelfde machine, zelfde test, zelfde verpleger. Snelle antigentest van Becton Dickinson”, schrijft Musk, die dat omschrijft als “buitengewoon onzinnig”.

Omdat de sneltesten – die binnen het kwartier een resultaat geven – er niet aan uit raken, onderging hij ook een PCR-test. Dat is het soort test dat ook in ons land gebruikt wordt om een infectie met grote zekerheid vast te stellen. Musk wacht op dat resultaat en reageerde op de vraag van een Twitter-gebruiker dat hij symptomen had van een “typische verkoudheid”.

Geen infecties meer?

Musk zaaide al verschillende keren twijfels over de ernst en de omvang van de coronacrisis. Zo zei hij al dat het coronavirus niet zo besmettelijk is als iedereen denkt en dat het aantal dodelijke slachtoffers “overdreven” is. In maart voorspelde hij dat er tegen april bijna geen nieuwe infecties meer zouden opduiken in de Verenigde Staten. Momenteel komen er dagelijks circa 150.000 nieuwe gevallen bij.

De Tesla-oprichter protesteerde ook tegen de maatregelen die de staat Californië nam om het virus in te dijken. Hij dreigde daarbij met een verhuis als hij zijn – niet-essentiële – fabriek daar niet mocht heropenen. De deuren van die fabriek gingen ook effectief open, tegen alle regels en overheidsmaatregelen in. Uiteindelijk slaagde hij er toch in om tot een akkoord te komen met de autoriteiten.

Meer
Lees meer...