Left Right
scrollTop top

Elton John brengt verzamelbox uit met 60 nooit eerder verschenen nummers op


Ellton John
© EPA-EFE/JULIAN SMITH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OU

Elton John heeft een verzamelbox samengesteld waarin 148 liedjes in zitten. De verzameling genaamd ‘Elton: Jewel Box’ bevat 60 liedjes die nooit eerder verschenen zijn. De set zal op 13 november uitgebracht worden.

Deze set focust zich op de minder bekende delen van Johns carrière. “Dit is de ultieme verkenning van de uitgebreide catalogus van Elton”, staat er op Johns website te lezen.

Carrière

“Het behandelt diepe stukken, zeldzaamheden uit de vroegste stadia van de muzikale reis van Elton John en Bernie Taupin, B-kantjes van 30 jaar geleden en liedjes die worden besproken in zijn bestverkopende, veelgeprezen memoir uit 2019 Me. De doos met acht cd’s met begraven schatten wordt geleverd in een prachtig hardcover boek met de cd’s achterin, allemaal verpakt in een buitenste slipcase. Elke sectie wordt vergezeld van uitgebreide aantekeningen, waaronder track-by-track commentaar van Elton.”

“Het was een absoluut genoegen om zo gedetailleerd terug te gaan naar elke periode van mijn carrière”, zegt Elton John. “Als ik deze lang verloren nummers weer hoor, vind ik het moeilijk te bevatten hoe productief Bernie en ik waren in de beginperiode. De nummers stroomden gewoon uit ons, en de band was gewoon ongelooflijk in de studio.”

Verzamelaar

“Ik wil altijd vooruitgaan met alles wat ik doe en naar de toekomst kijken. Maar het was eens leuk om tijdens de lockdown tijd te hebben om de balans op te maken en deze momenten weer te herbeleven. Als een fervente platenverzamelaar heeft dit project me erg enthousiast gemaakt en ik ben enorm blij met het vakmanschap dat nodig is bij zo’n zorgvuldig samengestelde, liefdevol geconstrueerde boxset. Ik weet zeker dat mijn fans er net zoveel van zullen genieten als ik.”

Je kan de box nu al bestellen op de website. Deze box bevat alle acht cd’s en een beperkt aantal bestellingen komen met een exclusieve limited edition A2 artwork poster. Deze volledige set kost 86,99 euro. Maar je kan deze box ook in lp-versie kopen, dan komt het op 126,99 euro. Wil je de lp’s apart kopen? Dat kan, er zijn drie aparte albums van de set verkrijgbaar in de shop.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810