Eminem komt met nieuwe documentaire over ‘stancultuur’

Amerikaans rapper Eminem gaat een nieuwe documentaire maken over zijn overdreven fanatieke fans, zo meldt Variety. In zijn nummer uit 2000 introduceerde Eminem samen met Dido de term stans. De documentaire wordt geregisseerd door Steven Leckart en zal gaan over de complexe relatie tussen extreme fans en artiesten.

De rapper zal de documentaire coproduceren onder zijn eigen bedrijf Shady Films, in samenwerking met DIGA Studios en Hill District Media. De release staat later dit jaar gepland. Regisseur Steven Leckart realiseerde al toppers met What’s My Name: Muhammad Ali en Wild Things: Siegfried & Roy.

Paul Rosenberg, de manager van Eminem, en Stuart Parr van Shady Films spreken zich in Variety uit over de docu: “Stans is voor ons een kans om de rollen om te draaien en het publiek te vragen over hoe het is om een fan te zijn, en in sommige gevallen fanatiekelingen. Dit is een onderzoek naar de relatie tussen fanbase en artiest door de ogen van een van Eminems meest fascinerende nummers en een van ’s werelds belangrijkste entertainers.”

Stan

Stan, de populaire single van Eminem, werd in het jaar 2000 de wereld ingestuurd. Het nummer gaat over een fanatieke fan van de rapper. Stan heeft een kamer vol posters en staat uren in de kou voor een handtekening. Het gaat zelfs zo ver dat Stan met zijn zwangere vrouw van een brug rijdt omdat hij geen antwoord kreeg op een fanmail.

Herbeluister het nummer hier:


Meer
Lees meer...