50 Cent en Eminem herwerken film ‘8 Mile’ tot serie

Er wordt op dit moment gewerkt aan een televisieserie rond het verhaal van de succesvolle film 8 Mile. Dat heeft 50 Cent bekendgemaakt. Hij zou voor die herwerking samenwerken met Eminem, die de hoofdrol speelde in 8 Mile en op wiens leven het verhaal gebaseerd is.

8 Mile is ondertussen al meer dan 20 jaar oud, maar toch zal die bij velen nog vers in het geheugen zitten. De film was in 2002 dan ook een enorm succes met een wereldwijde box office van 242,9 miljoen dollar (227,7 miljoen euro). Daarnaast kreeg 8 Mile ook een Oscar voor Best Original Song voor het nummer Lose Yourself van Eminem. Het wordt door velen nog steeds gezien als een van de beste hiphopfilms aller tijden.

50 Cent

En nu is er goed nieuws voor de fans. Want er wordt op dit moment gewerkt aan een herwerking van 8 Mile die een televisieserie zou moeten opleveren in de toekomst. Dat heeft 50 Cent gezegd in een interview met Big Boy TV. “Ik ga zijn 8 Mile naar de televisie brengen”, zei hij daar, waarna hij bevestigde dat ook Eminem bij het project betrokken is. 50 Cent was de laatste jaren al meermaals als producer betrokken bij televisieprogramma’s en heeft dus de nodige ervaren.

“Het wordt iets groots, ik laat mij door niets tegenhouden en ga er volledig voor”, gaat hij verder. “Het is belangrijk dat we dit maken voor het nalatenschap van Eminem. Mensen moeten het verhaal zien zodat ze het begrijpen, snap je?”. Wanneer en waar de serie 8 Mile te zien zal zijn, is nog niet geweten.

Bekijk het interview met 50 Cent hier (vanaf 24:50):

Meer
Lees meer...