50 Cent en Steve Aoki onder vuur na Super Bowl-feestjes

Afgelopen weekend vond in het Amerikaanse Tampa de jaarlijkse Super Bowl plaats. Het evenement nam heel wat maatregelen om alles veilig te laten doorgaan. Maar niet iedereen nam het even nauw met de coronamaatregelen. Zo hielden 50 Cent en Steve Aoki concerten waarbij er van maatregelen geen sprake was.

Rapper 50 Cent en dj Steve Aoki liggen zwaar onder vuur nadat er beelden verschenen van hun Super Bowl-feestjes. Om hun fans warm te maken voor het sportevenement hielden de twee, afzonderlijk van elkaar, een optreden. Al gebeurde dat in beide gevallen niet volgens de coronamaatregelen.

30.000 kartonnen borden

Alle zitjes in het Raymond James Stadium in Tampa, Florida waren tijdens de Super Bowl bezet, maar 30.000 daarvan waren kartonnen borden. 22.000 zitjes werden wel ingenomen door mensen, maar die moesten tijdens de hele wedstrijd, en de halftime show van The Weeknd, hun mondmasker aanhouden.

Daardoor kon de Super Bowl dus doorgaan, maar was het toch anders dan andere jaren. Maar niet iedereen nam het dit weekend zo nauw met de coronamaatregelen.

Geen mondmaskers, geen social distance

Om hun fans warm te maken voor de Super Bowl hielden zowel Steve Aoki als 50 Cent dit weekend concerten. Dat deden ze in Tampa waar de sportliefhebbers samengekomen waren voor de Super Bowl.

https://twitter.com/defnoodles/status/1358181446058348545?s=20

50 Cent hield een feestje waarvoor de tickets tussen de 85 dollar (zo’n 70 euro) en 7.000 dollar (zo’n 5.800 euro) kostten. Oorspronkelijk werd er wel gevraagd aan de bezoekers om een mondmasker te dragen en zich aan de anderhalve meter afstand te houden. Maar dat gebeurde uiteindelijk niet, want op beelden is te zien hoe de aanwezigen, zonder mondmasker, aan het podium bij elkaar gedrukt staan.

Ook Steve Aoki hield een feestje. Hij deed dat bij het zwembad van het Godfrey Waterfront Hotel. Maar ook op de beelden van dat feestje zijn amper mondmaskers te bespeuren en houdt ook niemand zich aan de veilige afstand van anderhalve meter. Op de beelden is ook te zien hoe Steve Aoki met een fles champagne rondgaat bij het publiek en iedereen vanuit dezelfde fles laat drinken.

Meer
Lees meer...