Left Right
scrollTop top

Emma Watson had ook Assepoester kunnen spelen, maar ze had een goede reden om die rol af te wijzen


Emma Watson had ook Assepoester kunnen spelen, maar ze had een goede reden om die rol af te wijzen

Dat Emma Watson een fantastische madam is, dat weten we. VN-ambassadrice, Hermione en ook nog eens ‘Belle uit Beauty and the Beast’: veel straffer dan dat komt het niet. Maar Watson is niet alleen geniaal om de projecten die ze wel aanneemt, ze heeft ook hele goede redenen om sommige rollen niet aan te nemen. Zoals die van Assepoester in de live-action remake van ‘Cinderella’. 

Bij Emma Watson denken wij direct aan de sterke personages die de actrice altijd speelt. Of het nu Belle uit Beauty and the Beast is of Hermelien (de enige die Draco Malfoy vol in het gezicht mept), als Watson ze speelt, dan kijk je best uit je doppen. En daar is een hele goede reden voor, want Watson krijgt wel vaker epische rollen aangeboden, maar ze neemt die niet allemaal aan. Wat dacht je van de rol van Assepoester bijvoorbeeld?

Een droomrol voor élk klein meisje die ooit van een prinsessenjurk gedroomd heeft, maar Watson was minder enthousiast toen de producenten naar haar kwamen. In filmmagazine Film Total legt ze uit waarom de rol van Belle zoveel meer haar ding is. “Ik had echt het gevoel dat het personage van Belle me zoveel beter lag dan Assepoester.” Lily James kreeg uiteindelijk de blauwe prinsessenjurk.

Tegen de status quo

“Toen ik jonger was, voelde ik me vaak uitgesloten. En er zit zo’n aparte kwaliteit in Belle, ze past ook niet helemaal in de context van haar dorp. Ze trotseert de verwachtingen van die gemeenschap”, zegt ze nog. “Op een vreemde manier vecht ze tegen de status quo van haar geboorteplek. Dat inspireerde me immens.”

Maar sterk zijn en vechten tegen een maatschappij die vrouwen nog te vaak als ‘minder’ ziet is niet genoeg om een personage interessant te maken voor Watson. “Belle houdt ook haar integriteit en haar eigen standpunten”, zegt de actrice daarover. “’t Is niet evident om haar van gedacht te doen veranderen en ze doet dat niet door bangmakerij of omdat mensen op zoek zijn naar een zondebok.”

Vooral personages die zichzelf blijven dus. En laat dat nu net zijn wat Watson zelf ook doet, door te kiezen voor Belle en niet Assepoester. Niet dat we niet naar Assepoester uitkijken, natuurlijk.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…