Er komt een reboot van ‘The Grudge’: kwade geesten en gruwelijke obsessies

Er komt een reboot van ‘The Grudge’: kwade geesten en gruwelijke obsessies

Sony gaat een reboot maken van de horrorklassieker ‘The Grudge’. Die zal uitkomen in de zomer van 2019. Dat is vroeger dan gepland. De films draaien rond mensen die door een geest bezeten zijn en uiteindelijk de geest geven.

De kogel is door de kerk. Na maanden geruchten aanhoren, weten we het zeker: er komt een reboot van de horrorfilm The Grudge. De eerste film werd in Japan uitgebracht in 2000 onder de naam Ju-on: The Curse. Later kwamen er ook Amerikaanse films uit, onder andere met actrice Sarah Michelle Gellar.

Al lang in de maak

Dat er een reboot zou komen van de films werd in 2014 al aangekondigd door scenarist Jeff Buhler en producer Sam Raimi. In 2017 werd dan weer gemeld dat Nicolas Pesce de film verder zou schrijven en regisseren. Tot de cast van deze reboot behoren onder andere Demian Bichir, Andrea Riseborough en Lin Shaye.

Hoe het verhaal van de film precies zal verlopen, is nog niet geweten, maar het belooft hoe dan ook verschrikkelijk te worden.

(Dit zijn de 10 beste horrorseries op Netflix.)

Zware concurrentie

De film zal ook twee maanden eerder uitkomen dan voorheen gepland was. Dat meldt Deadline. Zo is de releasedatum verzet van 16 augustus 2019 naar 21 juni. Waarom dat gebeurd is, is niet zeker.

Door de releasedatum te vervroegen, bindt Sony de strijd aan met enkele grote spelers zoals Toy Story 4 van Disney, X-Men: Dark Phoenix en Men in Black. Als Sony het bij de oude releasedatum gehouden had, zouden ze het opgenomen hebben tegen Good Boys en The Angry Birds 2.

(Dit zijn 20 engste horrorfilms op Netflix.)

Ander doelpubliek

Toch is het lang geen slecht idee om deze horrorfilm in augustus uit te brengen. Zo mag The Grudge niet veel concurrentie verwachten van films als Toy Story en deden horrorfilms die in augustus uitkwamen het eerder al goed. Denk maar aan Don’t Breathe en Annabelle: Creation. Bovendien hebbe The Grudge-films een trouwe fanbase. Wij zijn alvast aan het sidderen en beven.

(Horrorfilms kijken is trouwens goed voor de lijn: zoveel calorieën verbruik je per film.)

Gesponsorde artikelen