Er komt nieuwe serie van Buffy the Vampire Slayer

Er komt nieuwe serie van Buffy the Vampire Slayer

Eén van de populairste tv-reeksen uit de jaren negentig en de nillies, Buffy the Vampire Slayer, komt terug. Sarah Michelle Gellar, die in 144 afleveringen van de oude serie te zien was als Buffy Summers, maakt plaats voor een nieuwe actrice. En de nieuwe Buffy zal een zware vampierendoodster-in-charge zijn.

Wie die rol gaat vertolken, is nog niet bekendgemaakt. Wat we wel weten, is dat de originele bedenker van de serie, Joss Whedon, ook bij de reboot van de partij is.

In 2015 kondigde Gellar al aan dat ze zichzelf te oud vind voor de rol van Buffy Summers. “Momenteel ben ik ook een beetje te oud voor een reünie. Helaas”, zei de toenmalig 37-jarige actrice.

Het script is van de hand van Monica Owusu-Breen en die schreef eerder al aan “Charmed,” “Alias,” “Brothers & Sisters” en “Fringe.”

Voor wie het destijds heeft gemist: Buffy the Vampire Slayer wad een Amerikaanse televisieserie die evenals de eerder uitgekomen gelijknamige film geschreven werd door Joss Whedon. De serie was een rechtstreeks vervolg op de film, maar met andere acteurs.

De eerste uitzending was op 10 maart 1997. De serie haalde zeven seizoenen, bij ons was ze te zien op 2BE.

Het verhaal van Buffy

De reeks gata over Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar), een door het lot uitverkoren geboren Slayer, een meisje met bovennatuurlijke krachten dat de menselijke hoop vormt tegen de krachten van het kwaad. Al op jonge leeftijd wordt ze door een ‘vreemde man’ op de hoogte gebracht van haar buitengewone lot.

Als een Slayer sterft, wordt namelijk automatisch een nieuwe Slayer opgeroepen. In dit geval is Buffy de uitverkoren tiener. Nadat ze een gymzaal met vampiers in brand stak, werd ze van school getrapt.

Haar moeder Joyce (Kristine Sutherland) en vader Hank zijn gescheiden en Buffy komt bij aanvang van de serie met haar moeder aan in hun nieuwe woonplaats Sunnydale. Zij is vastbesloten haar ‘Slayerbestaan’ achter zich te laten en een gewoon puberleven te gaan leiden. Als ze echter op haar nieuwe school -Sunnydale High- komt, maakt haar Watcher, bibliothecaris Rupert Giles (Anthony Stewart Head), haar duidelijk dat ze haar lot als Slayer niet uit de weg kan gaan. Een Watcher is de hoeder van een Slayer die op haar let, haar traint en haar met informatie en advies bijstaat. Haar lot is om (met name) vampiers te doden.

Terwijl ze zich langzaam maar zeker met haar roeping verzoent, sluiten medestudenten Willow Rosenberg (Alyson Hannigan) en Xander Harris (Nicholas Brendon) zich bij haar aan, nadat die bij toeval achter haar geheim komen.

Zoek je nog meer inspiratie? Dit zijn volgens ons de 50 beste reeksen op Netflix op dit moment.

Gesponsorde artikelen