Left Right
scrollTop top

Eten we binnenkort geen Tabasco meer door de klimaatopwarming?


Eten we binnenkort geen Tabasco meer door de klimaatopwarming?

Er is een kans dat we over een paar jaar geen Tabasco meer kunnen eten en daar is de klimaatopwarming de oorzaak van. Het eiland waarop de pikante saus wordt gemaakt, wordt steeds kleiner door de stijgende zeespiegel.

Al 150 jaar wordt het sausje gemaakt op Avery Island, een eiland voor kust van Louisiana. Maar de laatste jaren heeft het eiland land moeten afgeven aan de zee en dat brengt de productie van Tabasco in gevaar.

Klimaatopwarming zorgt wereldwijd voor een stijging van de zeespiegel en dat is ook het probleem waar ze bij Tabasco mee te maken hebben.

De meerderheid van de chilipepers die gebruikt worden voor het maken van de saus worden gekweekt, is Zuid-Amerika, maar het verwerken en het bottelen wordt op Avery Island gedaan. “We kunnen Tabasco wel ergens anders maken, maar dit is meer dan gewoon een bedrijf, dit onze thuis,” zegt Tony Simmons, het zevende opeenvolgende familielid die het bedrijf leidt, aan de Britse krant The Guardian.

Maar de fans van de pikante saus kunnen voorlopig nog op hun twee oren slapen, er komt nog geen Tabascocrisis aan en ze doen er bij het bedrijf alles aan om op Avery Island te blijven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636