Europa geeft 15.000 18-jarigen gratis treinticket om vier weken te reizen. Hoe krijg je er eentje te pakken?

Deze zomer kunnen 15.000 18-jarigen een gratis Interrail-treinticket krijgen waarmee ze vier weken gratis kunnen reizen door vier EU-landen. Hoe krijg je zo’n ticket te pakken?

Met het project wil de Europese Commissie jongeren stimuleren om Europa te leren kennen. De Commissie heeft daarvoor een budget van 12 miljoen euro uitgetrokken, en, als het een succes blijkt, wordt dat budget verhoogd tot 100 miljoen euro per jaar en zullen zo’n 200.000 Europese tieners er gebruik van kunnen maken.

Wat je moet doen

Wie voor 1 juli 18 wordt, kan in aanmerking komen voor het Interrail-ticket door zich te melden op www.youdiscover.eu. Een jury selecteert in een eerste ronde 15.000 gelukkigen. Ze kunnen zich alleen of in groepjes van maximaal vijf jongeren melden. In de herfst komt er een nieuwe ronde.

De online applicaties moeten gebeuren tussen 12 en 26 juni. De winnaars worden ten laatste begin juli verwittigd. Deelnemers zullen minstens één plek moeten bezoeken die Europees Cultureel Erfgoed is, en ze moeten op sociale media over hun reis verslag geven en foto’s delen.

Meer
Lees meer...