Eurovisiesongfestival zorgde voor bijzonder surfgedrag op Pornhub

De finale van het Eurovisiesongfestival enkele weken geleden hield Zweden en vooral Finland duidelijk heel hard in de ban. De populaire pornowebsite Pornhub ontdekte namelijk dat er opvallend veel minder naar hun site werd gesurft tijdens de wedstrijd. Eens die afgelopen was, stijg het aantal bezoekers wel opnieuw heel snel.

Dat het Eurovisiesongfestival ook dit jaar weer massaal bekeken is, vernamen we eerder al van organisator EBU. En dat blijkt nu ook uit andere gegevens. De website Pornhub onderzocht namelijk bij heel wat deelnemende landen hoe de trafiek was op de avond van zaterdag 13 mei.

De eerste conclusie van hun rapport ‘Eurovision 2023 Traffic Insights‘ is dat de vijf landen in de top vijf allemaal veel minder naar Pornhub surften dan op een normale zaterdagavond. In Italië (nummer 4) was dat verschil het kleinst, maar ook daar ging het om -9 procent. Daarna volgden winnaar Zweden (-10,9 procent), nummer 5 Noorwegen (-12,4 procent) en nummer 3 Israël (-13,7 procent).

Finland

Het grootste verschil viel echter op te tekenen in Finland. Dat land was vooraf de grootste outsider na de haast ongenaakbare topfavoriet Loreen uit Zweden. Veel Finnen hadden zich daarom duidelijk voor hun televisie geïnstalleerd in plaats van voor Pornhub. De trafiek naar die website daalde tijdens de finale dan ook gemiddeld met 19,7 procent, met zelfs pieken tot -25 procent.

Uiteindelijk greep Käärijä uit Finland nipt naar de eindoverwinning, ondanks een overtuigende eerste plaats bij de televoting. Dat moesten veel Finnen duidelijk verwerken en dat deden ze massaal op Pornhub. Om 1 uur ’s nachts, na het aflopen van de finale van het Eurovisiesongfestival was het aantal bezoekers uit Finland op Pornhub namelijk maar liefst 41 procent groter dan normaal op dat tijdstip.

Meer
Lees meer...