Eurovisiesongfestival wordt testevenement met 3.500 toeschouwers

Het Eurovisiesongfestival vindt volgende maand plaats en dat zal met publiek gebeuren. Het was lang onzeker of het Songfestival wel kon doorgaan in Rotterdam en of dat met publiek zou kunnen. Nu is er bevestiging dat het evenement zal doorgaan in Rotterdam en voor een beperkt publiek.

Er was lang twijfel over hoe het Eurovisiesongfestival er dit jaar zou uitzien. Maar nu is er daarover zekerheid. Er zal wel degelijk publiek toegelaten zijn bij de shows van het Eurovisiesongfestival. De wedstrijd zal gebruikt worden als een testevenement met plaats voor 3.500 aanwezigen.

Testevenement

De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft aan VRT NWS bevestigd dat dat het evenement zal doorgaan met 3.500 aanwezigen. Zowel bij de finale als bij de halve finales en de repetities zullen zo 3.500 toeschouwers welkom zijn. Deze zullen allemaal op voorhand getest worden op het coronavirus.

In totaal zullen er dus negen evenementen plaatsvinden, waarbij telkens 3.500 aanwezigen toegelaten zijn. Normaal is er in de Ahoy in Rotterdam plaats voor meer dan 16.000 toeschouwers, voor het Eurovisiesongfestival zou het gaan om zo’n 7.000 aanwezigen. Maar om het coronaproof te laten verlopen, werd dat cijfer dus teruggebracht naar 3.500. De afgelopen maanden zijn er al in verschillende zalen ter wereld testevenementen georganiseerd. Die verliepen meestal zonder besmettingen.

Niet zeker

Dit alles is natuurlijk onder voorbehoud dat de cijfers in de komende maand niet extreem toenemen. Eind april zal daarbij de knoop worden doorgehakt. Als de situatie op dat moment te slecht is, zal iedereen alsnog via de televisie moeten volgen en zal er opgetreden worden voor een lege zaal.

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 18, 20 en 22 mei in de zaal Ahoy in Rotterdam. Dit jaar nemen er 39 landen deel. Armenië besliste om dit jaar niet deel te nemen en het nummer van Wit-Rusland werd door de organisatie van het Eurovisiesongfestival afgekeurd omdat het te politiek geladen was. Ook de aangepaste versie van hun inzending kon volgens de organisatie niet door de beugel.

Meer
Lees meer...