Evan Peters: “Na ‘DAHMER’ ben ik klaar voor een luchtigere rol”

In september groeide DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story uit tot een gigantisch succes voor Netflix. In de reeks kroop acteur Evan Peters in de huid van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Evan speelde in American Horror Story ook al meermaals seriemoordenaars, maar nu is hij klaar om een sympathieker personage te vertolken.

Acteur Evan Peters en regisseur Ryan Murphy hebben een lang dubbelinterview gegeven aan Variety. De twee vertelden daarin over DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Die reeks werd een groot succes, maar kreeg ook heel wat kritiek. De twee staan echter nog steeds achter de serie. “Ik was nooit geïnteresseerd in Jeffrey Dahmer, het monster zelf”, vertelt Murphy. “Ik was geïnteresseerd in wat hem maakte. Het feit dat alle personages gezien worden als echter mensen, geeft sommige kijkers een ongemakkelijk gevoel. Ik begrijp dat en ik probeer daar ook geen mening over te hebben. We hebben, altijd geprobeerd om te focussen op de slachtoffers.”

Evan Peters

Evan Peters zei niet meteen “ja” toen hij de vraag kreeg of hij Jeffrey Dahmer wilde spelen. “Het was een hele moeilijke beslissing”, vertelt de acteur. “Ik moest er lang en hard over nadenken en het laten bezinken. Uiteindelijk ging ik akkoord omdat ik wist dat het opnieuw met Ryan was, iemand die ik ken en vertrouw. Ik wist dat hij een goed veiligheidsnet zou zijn. Dat wanneer ik zou vallen, ik opnieuw zou kunnen opstaan en we het project samen tot een goed einde konden brengen.”

Voor zijn rol als Jeffrey Dahmer ging Evan Peters tot het uiterste. Zo bleef hij maandenlang in z’n rol, vertelt Ryan Murphy. “Het was eng. Evan ging naar huis en het was niet zo dat hij gewoon in z’n kamer heen en weer zat te wiegen, zoals sommigen denken. Hij had een leven, maar het was ingetogen en vastberaden. Het was alsof hij een marathon ging lopen. Wanneer je een marathon gaat lopen, dan eet je op een bepaalde manier en slaap je op een bepaalde manier. Het was een beetje alsof hij m’n zoon was die trainde voor de Olympische Spelen.”

Ook fysiek kwam er voor Peters heel wat kijken bij de rol. Zo moest hij zo’n 7 kilo afvallen voor de eerste afleveringen. Dat deed hij door een streng dieet zonder suiker en koolhydraten. Daarna moest hij dan weer hevig beginnen sporten om er afgetraind uit te zien voor aflevering 3, wanneer Dahmer aan het sporten gaat. En daarna moest hij nog eens 10 kilo bijkomen om eruit te zien zoals Dahmer in de gevangenis.

“Tijd voor een lichtere rol”

Door het succes van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story bestelde Netflix nog minstens twee seizoenen van de reeks, waarin het verhaal van andere seriemoordenaars verteld zal worden. Maar in die seizoenen moeten we Evan Peters voorlopig niet verwachten. “Ik ga een pauze nemen van donkere rollen en wat lichtere rollen proberen”, laat de acteur weten in het interview. “Ik zou graag eens een rol spelen die dichter bij m’n eigen persoonlijkheid aanleunt, een meer alledaagse rol.”

De rol van Jeffrey Dahmer was namelijk niet eerste keer dat Evan Peters een (serie-)moordenaar speelde. Voor American Horror Story, dat ook gemaakt wordt door Ryan Murphy, kroop Peters al in de huid van verschillende moordenaars, maar nu heeft hij daar dus even genoeg van.

Bekijk hier nog eens de trailer voor DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...