Left Right
scrollTop top

Even kijken hoe laat het is op je smartwatch? Da’s dan 260 euro boete alstublieft!


Even kijken hoe laat het is op je smartwatch? Da’s dan 260 euro boete alstublieft!

Victoria Ambrose, een Canadese studente, werd schuldig bevonden aan het overtreden van de verkeersregels van de Canadese provincie Ontario en kreeg een boete van 400 Canadese dollar, omgerekend zo’n 260 euro. Ze zal dus de volgende keer twee keer nadenken vooraleer ze het uur checkt in de auto!

De studente stond een tijd geleden voor het rode licht te wachten en keek naar het uur op haar smartwatch. Ze had echter niet gezien dat het licht ondertussen terug op groen gesprongen was. Pas wanneer de politie met een zaklamp in haar auto scheen om haar aandacht te trekken, zag de studente dat ze moest doorrijden. Ze werd wel meteen aan de kant gezet en kreeg een boete.

Victoria Ambrose ontkende niet dat ze naar haar smartwatch keek en dat ze afgeleid was. Volgens haar kwam dat omdat ze twee keer moest tikken op de horloge om het uur te zien krijgen. Daarnaast zei ze ook dat de horloge om haar pols zat en dus onder de apparaten die ‘veilig gemonteerd’ zijn viel.

Smartwatch gelijk aan smartphone

De rechter had echter geen oren naar de argumenten van de studente en verwierp ze allemaal. Volgens hem zijn de smartwatches gelijk aan het gebruik van smartphones in de wagen en ben je door beide even hard afgeleid. Hij zei er ook nog bij dat normaal gezien het uur checken maar een enkele seconde duurt, ook al moet je daarvoor op het apparaat tikken. Victoria kreeg dus alsnog de boete en moest 400 Canadese dollar betalen.

De gevaren van afleiding door elektronische gadgets in de wagen zijn groot dus is het niet meer dan normaal dat je daarvoor beboet wordt. Toch is de vraag of het uur checken op je smartwatch gelijk staat aan elektronische gadgets raadplegen. Om het uur te checken op je gewone horloge krijg je toch ook geen boete?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737