Evenepoel maakt zware val in Lombardije, maar is bij bewustzijn

Een zware valpartij heeft topfavoriet Remco Evenepoel uit koers geslagen in de Ronde van Lombardije. De jonge Belg viel in de afdaling van de Muro di Sormano in de ravijn. Ondertussen is de renner bij bewustzijn en afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is een bekkenbreuk vastgesteld. zijn seizoen is voorbij.

Sinds de herneming van het wielerseizoen na de coronacrisis leek het Belgische wielertalent Remco Evenepoel nog sterker te zijn geworden. Zowel in de Ronde van Burgos als in de Ronde van Polen pakte hij een rit en de eindzege.

Het was dan ook niet meer dan logisch dat Evenepoel voor velen topfavoriet was voor de klassieker Ronde van Lombarije vandaag. Zou de amper 20-jarige Belg nu al zijn eerste monument winnen? Pech besliste daar anders over. Op zo’n 40 kilometer van de streep, in de afdaling van de steile Muro di Sormano, zagen we ineens een Specialized-fiets van Deceuninck-QuickStep tegen een muurtje staan. Kort daarna maakten de beelden duidelijk wat velen al vreesden: Remco Evenpoel was in de afdaling tegen het muurtje gereden en in de ravijn gevallen.

Bij bewustzijn

Even was het bang afwachten op nieuws over Evenpoel. Kort daarna kwam de Italiaanse televisie met het nieuws dat de renner bij bewustzijn was en hulpdiensten bezig waren om hem uit de ravijn te halen. Een kwartier laten kwam een volgende beeld waarbij de hulpdiensten Evenepoel voorzichtig in de ziekenwagen legden.

Hoe het nu met de renner gaat en wat de gevolgen zijn van zijn zware val, is nog niet duidelijk. Op Twitter riep zijn ploeg Deceuninck-QuickStep op om niet te speculeren over zijn situatie en te wachten op een officiële update van hen.

UPDATE: Evenepoel heeft zijn bekken gebroken

Meer
Lees meer...