Ex-vriend overleden K-popster Goo Hara opgepakt voor chantage met seksvideo

Goo Hara
Isopix

De K-popster Goo Hara pleegde in november 2019 zelfmoord. De zangeres maakte deel uit van de meisjesgroep Kara maar was toen ze zelfmoord pleegde al een tijdje aan de slag als solo-artieste. Haar dood deed heel wat stof opwaaien binnen de K-popindustrie, maar al snel werd duidelijk dat er meer redenen waren voor haar overlijden.

Goo Hara was vorig jaar de derde K-popster die in een periode van enkele maanden zelfmoord pleegde. Veel mensen zagen de overlijdens als het gevolg van de druk van de K-popwereld, maar Goo Hara had nog heel wat andere persoonlijke problemen waarvoor ze geen andere oplossing vond.

Overlijden beste vriendin

View this post on Instagram

그 세상에서 진리가 하고 싶은 대로 ..

A post shared by 구하라 (@koohara__) on

Goo Hara was een van de beste vriendinnen van Sulli. Zij was een andere K-popster die in oktober vorig jaar uit het leven stapte. Sulli kreeg te maken met cyberpesten en werd door velen gezien als een “slet” omdat ze openlijk zei dat ze niet graag bh’s droeg.

Voor Goo Hara was het een grote klap. Ze postte na het overlijden van Sulli een foto met haar vriendin met daarbij de caption: “Ik hoop dat je in die wereld vindt wat je zoekt.” In een Instagram Live zei ze ook nog dat Sulli “daarboven goed moet leven en alles moet doen dat ze wilde doen”. Ze besloot met de woorden: “Ik zal hard voor je leven en werken”.

Choi Jong-bum

Maar dat was niet alles waar Goo Hara mee te maken kreeg. In 2018 had ze een relatie met Choi Jong-bum. Nadat de twee een fysiek conflict hadden, waar de politie bijgehaald moest worden, zetten ze een punt achter hun relatie. Later deed Goo Hara haar ex een proces aan omdat hij ermee dreigde om een seksvideo (die hij zonder haar toestemming gefilmd had) te verspreiden en zo haar carrière te verwoesten.

Uiteindelijk werd hij vrijgesproken voor het opnemen van het filmpje, aangezien de twee na de opnames van het filmpje nog steeds een koppel vormden. Hij werd wel veroordeeld voor het dreigen het filmpje te verspreiden en de fysieke mishandeling van Goo Hara. Hij moest echter niet in de gevangenis verblijven, maar kreeg enkel een voorwaardelijke straf.

Gevangenisstraf

Ondertussen zijn we een jaar later en is er een nieuw proces geweest tegen Choi Jong-bum. Daarbij heeft Choi z’n schuld bekend en zal hij voor een jaar achter de tralies gaan. De rechtbank oordeelde dat de chantage over de seksvideo de reputatie van Goo Hara “aanzienlijk geschaad” had en dat het haar een “onomkeerbaar trauma” opleverde. “Choi was zich bewust van de schade die hij Goo Hara zou aandoen als de seksvideo’s verspreid zouden worden”, zo klonk het nog bij de rechtbank.

In mei 2019 onderging Goo Hara haar eerste zelfmoordpoging. Toen werd ze op tijd naar het ziekenhuis overgebracht. In november kwam alle hulp te laat. Na het overlijden van Goo Hara werd een petitie opgestart om strengere straffen uit te spreken voor het filmen van seksuele handelingen zonder toestemming. Deze verzamelde meer dan 200.000 handtekeningen.

Wie met vragen zit rond zelfdodingen of nood heeft aan een gesprek, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen