Ezekiel-acteur Khary Payton over ‘The Walking Dead’ seizoen 10 deel 2

De tweede helft van het tiende seizoen van The Walking Dead ziet op maandag 24 februari het levenslicht op de zender FOX. De oorlog tussen de Survivors en de Whisperers woedt volop verder. Onze helden bundelen hun krachten om het gruwelijke schrikbewind van Alpha te stoppen. Wij spraken met Ezekiel-acteur Khary Payton over de tweede helft van seizoen 10.

Je ziet er zo normaal uit in het echt.

epa
epa

Khary Payton: “Inderdaad, ik ben een normale kerel. Maar als ze me dreadlocks en een tijger geven, wordt alles geschift.

Hoe is het om jezelf zo anders te zien op televisie?

Khary Payton: “Ik denk niet van ‘ik zie mezelf hier op televisie’, maar ik beschouw het als een verhaal vertellen. Ik draag mee bij tot dat verhaal. Dan voelt dat niet zo raar aan, dat is leuker.”

The Walking Dead seizoen 10b

De tweede helft van seizoen 10 van The Walking Dead komt eraan. Waar mogen we ons aan verwachten, veel geweld?

Khary Payton: “Geweld? Vooral theekransjes, pedicures en manicures, haha! Maar serieus: de spanningen tussen de Survivors en de Whisperers lopen al lange tijd op en het is nu tijd om te zien wie wint en wie verliest. Er zijn aan beide kanten veel doden gevallen, vooral bij de Survivors. Zoals dat beide The Walking Dead gaat, moeten de doden gewroken worden.”

Koning Ezekiel versus wanhopige Ezekiel

Even een recap: waar bevindt jouw personage, Ezekiel, zich aan het begin van seizoen 10b?

https://www.youtube.com/watch?v=oIHfxiRX72E

Khary Payton: “Hij bevindt zich op een erg duistere plaats: hij heeft zijn zoon, vrouw en zijn volk verloren. Hij komt er ook nog eens achter dat hij ziek is, allemaal nog bovenop het feit dat hij in een post-apocalyptische wereld moet leven. Het voelt aan alsof hem alles afgenomen is. Je hoopt dat Ezekiel terug hoop vindt. Dat is waarom het personage zoveel mensen aanspreekt. Ondanks alle ellendige dingen die hij moest doen in de wereld van The Walking Dead, had Ezekiel hoop en zag hij het goede in de mensen. Volgens mij wil hij vechten om dat te behouden.”

Welke versie van Ezekiel speel je het liefst, de koning-versie of het wanhopige personage,

epa
epa

Khary Payton: “Dat hangt ervan af. Ik hou ervan hoe groot en uitbundig Ezekiel is in zijn rol als koning, maar ik hou ook van de kwetsbaarheid wanneer hij alles verliest. Het is mooi wanneer hij zijn hart en échte gevoelens laat zien. Volgens mij zijn die twee elementen ook essentieel aan het personage, anders is het Ezekiel niet. Dat is de enige manier om zijn verhaal correct te vertellen.”

Succes van The Walking Dead

Voor The Walking Dead hadden zombies echt afgedaan in films en series. Hoe verklaar je het succes van de reeks?

Khary Payton: “Toen ik de eerste aflevering bekeek en kennis maakte met de personages Rick en Morgan was ik verkocht. Ze vochten voor hun familie, dat is wat ons aanspreekt als we naar The Walking Dead kijken. Het draait om familie en die fantastische personages. De mensen die je in de apocalyps tegenkomt, worden je familie. Anders kan je niet overleven. Die personages zijn heel goed uitgedacht. Uiteindelijk draait het niet om die zombies, maar om het feit dat de dood op ieder moment om de hoek loert. Je moet je sterk houden door om te gaan met mensen die je vertrouwt en van wie je houdt.”

Hoe heeft The Walking Dead je carrière beïnvloed? Krijg je tegenwoordig betere jobaanbiedingen?

Khary Payton: “De serie is een grote productie, het heeft mijn leven op een ongelooflijke manier veranderd. Ik heb nog nooit zoveel mensen tegelijkertijd bereikt. Het is bijzonder om op zo’n intieme manier tot hen door te dringen. Het was een ongelooflijke ervaring om een personage als Ezekiel te mogen spelen in zo’n serie. Mensen met erg uiteenlopende achtergronden hebben me al verteld over de impact die de reeks op hun leven had. Ongelooflijk!”

“Er zijn mij een aantal interessante rollen aangeboden. Er komt coole nieuwe stuff aan zodra The Walking Dead voorbij is.”

Spin-off series

We weten al even dat er spin-off series van The Walking Dead komen na dit tiende seizoen. Zal jij daarin te zien zijn?

FOX
FOX

Khary Payton: “Dat is nog niet helemaal duidelijk, op dit moment speel ik nog mee in de serie. Maar zoals je weet: mensen komen en gaan de hele tijd in The Walking Dead. Ik weet nog niet waar mijn reis eindigt, afwachten dus. Als de producers Ezekiel graag in een nieuwe show zouden zien, zeg ik graag ‘ja’. Ik speel dit personage zeer graag.”

Is dat misschien de kracht van The Walking Dead, die continu wisselende cast? Ieder personage sterft vroeg of laat.

Khary Payton: “Bij The Walking Dead doen ze je geen beloftes. Elk script dat je als acteur leest, kan je laatste zijn.”

The Walking Dead seizoen 10b is vanaf maandag 24 februari te bekijken op FOX. FOX is te ontvangen bij Telenet op kanaal 13, Orange kanaal 15 en in het Entertainment pakket van Proximus/Scarlet 192.

Meer
Lees meer...