‘F.C. De Kampioenen’ krijgt nieuw seizoen: de 10 beste afleveringen uit de reeks

vrt

Acht jaar na het laatste seizoen van F.C. De Kampioenen komen er nieuwe afleveringen van de reeks. De laat de VRT weten. Begin 2021 zullen er acht nieuwe afleveringen op de buis komen. Check hieronder alvast de 100 beste afleveringen om je mentaal voor te bereiden.

In 2009 kondigde de VRT aan dat het na 21 seizoenen de stekker zou trekken uit F.C. De Kampioenen. De laatste nieuwe aflevering werd dan ook begin 2011 uitgezonden. “Het is prachtig hoe populair de reeks nog altijd is, bij jong en oud”, zegt Eén-netmanager Olivier Goris. “De dertigste verjaardag van de reeks is dan ook het ideale moment om de fans te verwennen met nieuwe afleveringen.”

“We hebben elkaar niet losgelaten, maar het publiek heeft ook de Kampioenen niet losgelaten”, zegt Tuur De Weert, die Maurice speelt. “Die twee zaken vallen nu mooi samen.”

Acht afleveringen

Seizoen 22 zal uit acht afleveringen bestaan. Die worden momenteel geschreven door An Swartenbroekx (Bieke) en haar team. De opnames vinden volgend jaar plaats en in januari 2021 wordt de reeks uitgezonden. 

Wij selecteerden voor jou de x beste F.C. De Kampioenen-afleveringen om in de sfeer te komen.

1. Psycho Boma

Boma wordt opgenomen in een instelling vanwege zijn seksverslaving.

2. Allemaal Beestjes

Pol overtuigt Doortje eindelijk om Billie en zijn nieuw lief een kans te geven. Deze keer gaat het echter om een rat en geen echt meisje. Als gevolg daarvan komt de gezondheidsinspectie langs bij Pascale, de ergste nachtmerrie van Boma. 

3. Vrolijke Vrienden

Er komen hippies kamperen op het voetbalveld van de Kampioenen, wat voor de nodige ergernis zorgt bij de ploeg. Bovendien ziet iedereen op het einde van de aflevering een Chinees met een jerrycan lopen.

4. DDT ontsnapt

Tijdens een staking van de cipiers worden Marc en Maurice als gemeentepersoneel mee ingezet om de gevangenen te bewaken. DDT, die nog steeds vastzit, maakt van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen.

5. Marc Macho

Marc heeft problemen met DDT over zijn auto, als keeper met de ploeg en met Boma over een reclamestunt. Ze denken dat hij te meegaand is. Marc kiest dan maar zelf voor een gedaanteverwisseling.

6. Het Huwelijk

Bieke en Marc trouwen eindelijk.

7. Een moeilijke bevalling

De negen maanden zijn om, maar de geboorte zit er nog niet meteen aan te komen tot groot ongenoegen van Bieke. Pascale wil de geboorte forceren met allerhande middeltjes.

8. Xaviera Waterslaeghers

Fernand probeert Carmen wijs te maken dat haar Xavier eigenlijk op mannen valt. Zo hoopt hij een wig tussen de twee te drijven en Carmen voor hem te winnen. Hij wordt echter ontmaskerd en de Kampioenen geven hem een koekje van eigen deeg.

9. Dierbaar Vaderland

Als Bieke op een dag zomaar besluit om ontslag te nemen op haar werk, is het aan Marc om voor inkomen te zorgen en een vaste baan te gaan zoeken. Nadat Marc een reclamespot van het Belgisch leger heeft gezien, denkt hij zijn roeping gevonden te hebben en gaat hij het leger in.

10. De Carmen

De bekendheid van Carmen begint zo’n grote vormen aan te nemen dat ze zelfs haar eigen tijdschrift krijgt. Van lange duur is de pret helaas niet.

Gesponsorde artikelen