Left Right
scrollTop top

Facebook test functie om Instagram Stories automatisch ook op Facebook te laten verschijnen


Facebook Messenger Instagram WhatsApp
© Shutterstock

De kans bestaat dat Stories die je post op Instagram binnenkort ook automatisch op je Facebook-account verschijnen. Momenteel test Facebook die functie namelijk uit bij een beperkt aantal mensen. Gebruikers zouden wel zelf kunnen kiezen om die optie af te zetten.

Facebook probeert al enige tijd om Stories op zijn app populairder te maken. Op Instagram – dat ook eigendom is van Marc Zuckerberg – wordt de functie heel veel gebruikt, maar op Facebook is dat veel minder het geval. Een nieuwe update moet daar binnenkort verandering in proberen brengen.

Reactie Facebook

Een kleine groep gebruikers test namelijk de functie om Stories die op Instagram gepost worden automatisch ook op Facebook te laten verschijnen. Facebook bevestigde de test.

“We testen een nieuwe functie die mensen de mogelijkheid geeft om verhalen van Instagram op Facebook te bekijken, waardoor het gemakkelijker wordt om momenten te bekijken van mensen om wie je geeft, ongeacht welke app je gebruikt. Om Instagram Stories op Facebook te zien, moeten mensen hun accounts hebben gekoppeld. Deze functie respecteert alle privacy-instellingen en mensen op Instagram kunnen ervoor kiezen om hun verhaal niet zichtbaar te maken op Facebook”, klinkt het bij het sociale medium.

Testperiode

Uit de verklaring van Facebook blijkt dus dat er wel enkele voorwaarden zijn voor je Stories van Instagram zichtbaar zijn op je Facebook-account. Gebruikers kunnen er zelf beslissen om de optie aan te zetten of niet. Bovendien kunnen alleen mensen die je op allebei de apps volgen de Stories zien.

Momenteel gaat het nog altijd maar om een kleine test. Het is dus helemaal nog niet zeker of de functie er ook echt zal komen, en in welke vorm dat zal zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…