Left Right
scrollTop top

Facebook maakt chatten nóg makkelijker: messenger.com haalt afleiding eruit


Facebook maakt chatten nóg makkelijker: messenger.com haalt afleiding eruit

Na de aparte mobiele app voor Facebook Messenger komt de sociale netwerksite nu ook met een stand-alonewebversie van de chat. Dat betekent dat je niet langer naar Facebook zelf moet gaan om met je vrienden te kunnen chatten.

In Engelstalige landen is Messenger al van woensdag op de homepage van de webversie beschikbaar, andere landen volgen in de komende weken. Wij moeten nog via messenger.com/t om te kunnen chatten met onze contactpersonen zonder de afleiding van de NewsFeed of meldingen. Je hebt natuurlijk nog altijd een Facebookprofiel nodig, maar je moet dus niet meer naar de homepage.

De chat zal niet verdwijnen van Facebook zelf zoals dat wel het geval was in de mobiele app. Of voorlopig toch niet, meldt een woordvoerder aan Re/code. In de Facebook-app is de chat eruit gehaald omdat ze bij Facebook vol willen inzetten op messaging. De nieuwe mogelijkheden op Messenger zouden namelijk niet maximaal benut worden in een geïntegreerde chat. Ook op de Messenger-website zal je de nieuwe functies kunnen gebruiken zoals die al bestaan in de app. Daar zijn nu naast gewone gesprekken ook betalingen tussen vrienden, foto’s en video’s delen en voice messages mogelijk. Ook kan iedereen nu zelf apps ontwikkelen om op Messenger te delen en te gebruiken.

istockphoto.com

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472