Facebookgroepen krijgen grote make-over waardoor ze meer op Discord gaan lijken

Binnenkort zullen Facebookgroepen er anders uitzien. Meta, het bedrijf achter het platform, plant namelijk een make-over waarbij de functie meer zal lijken op Discord. Dat zal niet enkel visueel zijn, maar er zullen ook enkele nieuwe toepassingen komen voor groepen.

Hoewel Facebook al enkele jaren aan populariteit moet inboeten, blijven groepen op het sociale medium wel interessant om op de hoogte te blijven van een groep vrienden die je niet vaak ziet of om samen met een hoop gelijkgestemde zielen te praten over een gedeelde passie. Meta, het koepelbedrijf waaronder Facebook valt, weet dat groepen nog steeds nuttig zijn. Daarom zal het ze een grondige make-over geven.

Discord

Voor die make-over heeft Facebook duidelijk inspiratie opgedaan bij Discord, een app die eveneens populair is bij groepen van mensen. Zo zal er een zijbalk komen op je homepage van waaruit je vlot zal kunnen navigeren naar je verschillende groepen. Daarbij zullen de groepen gerangschikt worden op basis van de laatste activiteit, maar je kan ook je favoriete groepen vastpinnen. Maar ook in de groepen zelf zullen er enkele nieuwe functies komen.

Je zal zo verschillende kanalen kunnen maken binnen een groep, waarin kleinere groepjes kunnen praten over hun gedeelde interesses zonder dat iedereen van de groep mee moet lezen. Dat zullen ze niet enkel kunnen doen in een klassiek Messenger-gesprek, maar ook in audio channels. Deze functie kan je al kennen van Discord of Spaces op Twitter en zal dus de mogelijkheid bieden om audiogesprekken te voeren.

Op dit moment gaat het nog om een testfase, maar de kans is groot dat Facebookgroepen binnenkort dus een heel andere look zullen hebben.

Bekijk hier hoe de groepen eruit zullen zien na de make-over:

Meer
Lees meer...