‘Fallout’ van Prime Video krijgt een tweede seizoen

Er is goed nieuws in streamingland, want Prime Video heeft zojuist aangekondigd dat hun populaire reeks Fallout een tweede seizoen krijgt. Het eerste seizoen van die serie verscheen eerder deze maand op Prime Video en was daar meteen een enorm succes.

Fallout speelt zich 200 jaar na een nucleaire ramp af. Het vertelt het verhaal van de haves en have-nots in een compleet veranderde wereld. De haves leven in luxe schuilkelders, maar worden ineens gedwongen terug te keren naar het door straling verwoeste landschap dat hun voorouders achterlieten. Daar treffen ze een heel bizarre en complexe wereld die soms verrassend vreemd is, maar evenzeer enorm gewelddadig.

De reeks is sinds 11 april te bekijken op Prime Video en is daar de best bekeken reeks sinds The Lord of the Rings: The Rings of Power. Fallout krijgt dan ook haast unaniem goede reviews. Zo heeft de reeks op Rotten Tomatoes 94 procent bij de recensenten en 88 procent bij het publiek.

Lisa Joy en Jonathan Nolan

Fallout is van de hand van Lisa Joy en Jonathan Nolan. Zij waren in het verleden onder andere verantwoordelijk voor de populaire reeks Westworld, die ze maakten voor HBO. Nolan werkte daarnaast ook al vaak samen met zijn broer Christopher Nolan aan succesvolle films zoals Memento, de Batman-trilogie en Interstellar.

Ella Purnell (Yellowjackets) speelt in Fallout de hoofdrol als Lucy, Walton Goggins (The Hateful Eight) is te zien als The Ghoul, Aaron Moten (Emancipation) als Maximus en Kyle MacLaughlin (Twin Peaks) als Overseer Hank. Vanaf 11 april kan je terecht op Prime Video om alle zes de afleveringen van The Fallout te zien.

Meer
Lees meer...