‘Fallout’: Langverwachte postapocalyptische serie van Prime Video krijgt eerste teaser trailer

Met de serie Fallout komt Prime Video volgend jaar met een verfilming van een van de populairste videogames aller tijden. De reeks toont een postapocalyptische wereld na een nucleaire ramp. Hoe dat eruit ziet, kan je nu al zien in een teaser die zojuist gedeeld is.

Begin dit jaar bracht HBO de langverwachte serie The Last of Us uit. Die reeks, die bij ons te zien was op Streamz, is een bewerking van de postapocalyptische gelijknamige game. The Last of Us werd een gigantisch succes en is al vernieuwd voor een tweedeen mogelijk ook derde, seizoen.

Nucleaire ramp

Ondertussen is Prime Video ook bezig aan een gelijkaardige bewerking van een postapocalyptische game. De streamingdienst maakte namelijk in 2020 al bekend dat het een serie plant die gebaseerd is op het spel Fallout. In die game heeft de wereld niet af te rekenen met een dodelijke schimmel, maar met een nucleaire oorlog.

Daar waar The Last of Us plaatsvindt vlak na de apocalyps, zitten we bij Fallout al 200 jaar na de nucleaire ramp. Op dat moment zijn er in de wereld haves en have-nots, die in luxe schuilkelders leven. Maar dan worden ze ineens gedwongen terug te keren naar het door straling verwoeste landschap dat hun voorouders achterlieten. Daar treffen ze een heel bizarre en complexe wereld die soms verrassend vreemd is, maar evenzeer enorm gewelddadig.

Lisa Joy en Jonathan Nolan

Fallout is van de hand van Lisa Joy en Jonathan Nolan. Zij waren in het verleden onder andere verantwoordelijk voor de populaire reeks Westworld, die ze maakten voor HBO. Nolan werkte daarnaast ook al vaak samen met zijn broer Christopher Nolan aan succesvolle films zoals Memento, de Batman-trilogie en Interstellar.

Fallout heeft Ella Purnell (Yellowjackets) als Lucy, Walton Goggins (The Hateful Eight) als The Gaul, Aaron Moten (Emancipation) als Maximus en Kyle MacLaughlin (Twin Peaks) als Overseer Hank in de hoofdrollen.

Bekijk hier de teaser trailer van Fallout:

Fallout is vanaf vrijdag 12 april te streamen via Prime Video.

Meer
Lees meer...