Geplande serie ‘Fallout’ van Prime Video krijgt eindelijk releasedatum

Op 12 april 2024 kan je op Prime Video kijken naar een nieuwe gameverfilming. Het gaat om Fallout, een postapocalyptische game dat tot een veelbelovende serie herwerkt zal worden.

Begin dit jaar bracht HBO de langverwachte serie The Last of Us uit. Die reeks, die bij ons te zien was op Streamz, is een bewerking van de postapocalyptische gelijknamige game. The Last of Us werd een gigantisch succes en is al vernieuwd voor een tweedeen mogelijk ook derde, seizoen.

Fallout

Ondertussen is Prime Video ook bezig aan een gelijkaardige bewerking van een postapocalyptische game. De streamingdienst maakte namelijk in 2020 al bekend dat het een serie plant die gebaseerd is op het spel Fallout. In die game heeft de wereld niet af te rekenen met een dodelijke schimmel, maar met een nucleaire oorlog. Bovendien speelt het verhaal zich niet echt af in de toekomst, maar in een alternatieve geschiedenis van de jaren 50.

Amazon wist voor het project het duo Lisa Joy en Jonathan Nolan te strikken. Zij waren in het verleden onder andere verantwoordelijk voor de populaire reeks Westworld, die ze maakten voor HBO. Nolan werkte daarnaast ook al vaak samen met zijn broer Christopher Nolan aan succesvolle films zoals Memento, de Batman-trilogie en Interstellar.

Releasedatum

Na die aankondiging werd het grotendeels stil rond de plannen van Prime Video, tot deze zomer. Toen deelde gamedeveloper Bethesda namelijk een korte teaser van de geplande serie op de gamebeurs Gamescom 2023 is Keulen, Duitsland.

Daarbij werd ook al gezegd dat de serie Fallout in 2024 zal verschijnen op Prime Video. Aangezien het gisteren, 23 oktober, de datum was waarop in de game de nucleaire ramp gebeurd, beter bekend als Fallout Day, kon er dan meer nieuws verwacht worden. Dat kwam er ook met de exacte releasedatum: 12 april 2024.

Meer
Lees meer...