‘The Last of Us’ krijgt mogelijk toch geen derde seizoen

Slecht nieuws voor de fans van The Last of Us. In tegenstelling tot eerdere berichten is het namelijk nog niet 100 procent zeker dat de reeks een derde seizoen zal krijgen. Er is nog geen definitieve beslissing genomen over hoe lang de HBO-serie zal lopen.

Begin dit jaar verscheen The Last of Us op HBO, en bij ons op Streamz. Het eerste seizoen daarvan bestaat uit negen afleveringen en was een enorm succes. Het was dan ook geen verrassing dat al snel werd aangekondigd dat de reeks een vervolg zou krijgen.

The Last of Us is gebaseerd op de gelijknamige game. Voor het tweede seizoen zou dan weer de game The Last of Us Part II als bronmateriaal gebruikt worden. Makers Craig Mazin en Neil Druckmann lieten daarbij echter al snel weten dat ze voor dat tweede deel minstens twee seizoenen zouden gebruiken. “We gaan nog niet zeggen hoeveel precies, maar het is er meer dan één”, klonk het enige tijd terug.

Derde seizoen?

Nu blijkt echter dat die uitspraak iets te voorbarig was. In een interview met Deadline sprak Francesca Orsi, hoofd drama van HBO, over de toekomstplannen van de zender. “Ik denk dat Craig en Neil nog steeds aan het uitzoeken zijn waar ze zullen eindigen. We hebben vaag gehoord dat er een idee is voor een derde seizoen van The Last of Us, maar op dit moment bekijken we het seizoen per seizoen. Er is op dit moment geen garantie dat we een seizoen 3 zullen hebben, maar ik weet dat ze allebei een visie hebben voor een derde seizoen. Of dat zich leent om nog meer seizoenen te doen, weet ik nog niet”, zei Orsi.

Meer
Lees meer...