Game van ‘The Last of Us’ vanaf vandaag beschikbaar op pc

Goed nieuws voor de pc-gamers onder ons. Een remake van The Last of Us uit 2013 is sinds vandaag verkrijgbaar. Het is een action-adventure game ontwikkeld door Naughty Dog en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment. De remake bevat herziene gameplay, waaronder verbeterde gevechten en uitgebreide toegankelijkheidsopties.

Voor de PlayStation-spelers is de game The Last Of Us van Naughty Dog al sinds 2013 een enorm succes. In 2020 kwam er met The Last Of Us Part II ook een sequel. Door de populariteit groeide de vraag naar een release voor andere devices zoals de Xbox, Nintendo Switch en de computer. Voor die laatste werkt Naughty Dog aan een release, maar die werd voor onbekende tijd uitgesteld. Vanaf vandaag is het eindelijk zover.

Het verhaal

In een verwoeste beschaving, waar overlevenden rondlopen, wordt Joel, een vermoeide hoofdpersoon, ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een militaire quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een klein klusje verandert echter al snel in een brute reis door het hele land.

Bron: Sony Interactive Entertainment

Wat kunnen we verwachten?

Spelers van de game verdedigen zich tegen de geïnfecteerden en andere menselijke overlevenden. Ze doen dat met wapens als pistolen, geweren en zelfgemaakte explosieven, en aanvallen in de vorm van wurggrepen, honkbalknuppels en metalen pijpen. Spelers kunnen ook sluipaanvallen uitvoeren waarbij de camera de actie close-up in beeld brengt. Aanvallen met wapens en explosieven kunnen leiden tot onthoofdingen en afgehakte ledematen.

Bron: Sony Interactive Entertainment

De game bevat zeer gewelddadige scènes, waaronder zelfdoding en marteling. In de game maakt een personage seksueel getinte opmerkingen over een pornografisch tijdschrift en drinkt een jong personage alcohol. Veel dialogen bevatten grof taalgebruik.

Meer
Lees meer...