‘The Last Of Us’: Door succes van de serie wordt release PC-game uitgesteld

De nieuwste HBO-reeks The Last Of Us is een wereldwijd succes. Na drie afleveringen haalt de reeks een bijna perfecte score bij recensenten en ook fans zijn razend enthousiast. The Last Of Us is gebaseerd op de gelijknamige game van Naughty Dog. Die laatste besliste nu om de release van de game voor pc’s uit te stellen “om het nog beter te maken”.

Voor de PlayStation-spelers is de game The Last Of Us van Naughty Dog al sinds 2013 een enorm succes. In 2020 kwam er met The Last Of Us Part II ook een sequel. Door de populariteit groeide de vraag naar een release voor andere devices zoals de Xbox, Nintendo Switch en de computer. Voor die laatste werkt Naughty Dog ondertussen aan een release, maar die werd nu voor onbekende tijd uitgesteld.

The Last Of Us

The Last of Us op HBO is amper drie weken oud, maar kan nu al een succes genoemd worden. De eerste aflevering van de verfilming van het populaire gelijknamige spel werden massaal bekeken en dat lijkt niet snel te minderen. Afgelopen weekend raakte dan ook bekend dat de reeks vernieuwd is voor een tweede seizoen.

Dat doet ook de verwachtingen voor de videogames toenemen. Op dit moment werkt Naughty Dog namelijk aan een versie van The Last Of Us Part I voor de PC. Die game bestond nog niet, maar zou normaal in maart dit jaar gereleased worden. Dat zal nu dus niet het geval zijn, maar daar is volgens het bedrijf een duidelijke reden voor.

“We zijn volledig weggeblazen door de liefde voor onze The Last Of Us-serie. We zijn ons er dan ook bewust van dat velen onder jullie niet kunnen wachten om het spel opnieuw te spelen op de PlayStation”, vertelt Naughty Dog in een statement. “Sommigen zullen ook ongeduldig aan het wachten zijn op de release voor PC. We willen er dan ook zeker van zijn dat we die versie perfect afleveren. Dus zullen we een aantal weken toevoegen aan ons productieproces. We kunnen echt niet wachten om dit met jullie te delen.”

The Last Of Us Part I zal op 28 maart 2023 beschikbaar zijn op PC.

Meer
Lees meer...