‘The Last Of Us’ zorgt voor enorme stijging streamingcijfers ‘Long, Long Time’ op Spotify

De derde aflevering van The Last of Us is vanaf deze week te zien op Streamz. Daarmee zit het eerste seizoen van de populaire HBO-reeks aan één derde. In die derde aflevering zagen de kijkers een andere kant van het verhaal. Maar wel eentje die overal al geprezen wordt en zelfs wordt omschreven als “het beste stukje televisie in jaren”. Dat was ook terug te zien op Spotify, waar één van de gebruikte songs een enorme boost kreeg na de release.

Dat de populariteit van een serie ervoor kan zorgen dat ook een bepaalde song een nieuw leven krijgt, is al vaker bewezen. Na de release van Stranger Things 4 kreeg Running Up That Hill van Kate Bush een enorme boost op de streamingplatformen en nu is dat ook het geval met Long, Long Time van zangeres Linda Ronstadt. Die song maakte deel uit van de meest recente aflevering van The Last Of Us op HBO.

The Last Of Us

The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige game, is amper drie weken oud, maar kan nu al een succes genoemd worden. De eerste aflevering van de verfilming van het populaire gelijknamige spel werden massaal bekeken en dat lijkt niet snel te minderen. Afgelopen weekend raakte dan ook bekend dat de reeks vernieuwd is voor een tweede seizoen.

Op de gerenommeerde website Rotten Tomatoes kan The Last of Us nog steeds indrukwekkende cijfers voorleggen met een score van 97 procent van de recensenten en 95 procent van de kijkers.

Long, Long Time

In de nieuwste aflevering, die ook Long, Long Time heet, zien we naast Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) die hun reis voortzetten ook een ander verhaal. Wanneer Joel nood heeft aan een caravan, denkt hij aan die van Bill (Nick Offerman) en Frank (Murray Bartlett). Wat volgt is het emotionele verhaal van die twee.

In de aflevering, die op dit moment op 96 procent haalt op Rotten Tomatoes, is er ook een grote rol weggelegd voor het lied Long, Long Time van Linda Ronstadt. Het wordt gezongen door Bill en Frank op een ontwapenend en emotioneel moment en krijgt ook op het einde van de aflevering nog eens extra aandacht.

Daardoor hebben heel wat fans van de serie de song herontdekt op Spotify. Want daar zijn de streamingcijfers sinds de uitzending op zondag enorm gestegen. In de Verenigde Staten is er zelfs sprake van een stijging van 4.900 procent. Dat meldt Spotify zelf in een tweet.

Beluister Long, Long Time hier:

Meer
Lees meer...