Krijgt ‘The Last of Us’ een tweede seizoen? Hoofdrolspeelster Bella Ramsey geeft meer duidelijkheid

De kans dat de HBO-reeks The Last of Us een tweede seizoen krijgt, is “vrij waarschijnlijk”. Dat heeft hoofdrolspeelster Bella Ramsey (19) gezegd. Voorwaarde daarvoor is wel dat de cijfers de rest van het eerste seizoen even goed blijven als tijdens de eerste twee afleveringen.

The Last of Us is nog maar twee afleveringen ver, maar kan nu al een succes genoemd worden. In de Verenigde Staten keken op de eerste dag maar liefst 4,7 miljoen mensen naar de seizoenspremière. Dat is het tweede hoogste cijfer voor een nieuwe lancering op HBO in meer dan tien jaar. Na een week is dat aantal opgeklommen tot 18 miljoen kijkers. Aflevering 2 deed zelfs nog beter met 5,7 miljoen kijkers in de VS tijdens de eerste dag. Die stijging van 22 procent is de grootste kijkersgroei in week 2 voor een HBO Original-fictieserie ooit.

Bovendien kan The Last of Us op de gerenommeerde website Rotten Tomatoes nog steeds indrukwekkende cijfers voorleggen met een score van 97 procent van de recensenten en 96 procent van de kijkers.

Bella Ramsey

Dat alles deed bij de fans meteen de vraag opkomen naar een tweede seizoen. BBC stelde die vraag dan ook aan hoofdrolspeelster Bella Ramsey. Zij brak enkele jaren terug door als Lyanna Mormont in Game of Thrones en schittert nu dus ook in The Last of Us.

“Als mensen blijven kijken, denk ik dat een tweede seizoen vrij waarschijnlijk is. Er is nog niets bevestigd, dus we zullen moeten afwachten. Het is aan de mensen bij HBO”, was haar hoopgevende reactie.

Joel en Ellie

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de Verenigde Staten waarin Joel en Ellie op elkaar aangewezen zijn om te overleven. Tijdens die reis vecht Joel tegen zijn trauma’s terwijl hij een meisje beschermt dat de laatste hoop van de mensheid vertegenwoordigt. Zij blijkt namelijk immuun te zijn voor het virus dat de mensheid teistert.

The Last of Us krijgt iedere maandag een nieuwe aflevering op Streamz.

Meer
Lees meer...