Prime Video maakt meer details bekend over geplande serie rond game ‘Fallout’

Er is eindelijk meer nieuws over de plannen van Prime Video in verband met een serie over de videogame Fallout. De streamingdienst van Amazon heeft namelijk aangekondigd dat die reeks er zal komen in 2024 en zich zal afspelen in Los Angeles. Op de beurs Gamescom 2023 is ook een teaser getoond, maar die is niet publiekelijk beschikbaar.

Begin dit jaar bracht HBO de langverwachte serie The Last of Us uit. Die reeks, die bij ons te zien was op Streamz, is een bewerking van de postapocalyptische gelijknamige game. The Last of Us werd een gigantisch succes en is al vernieuwd voor een tweede, en mogelijk ook derde, seizoen.

Fallout

Ondertussen is Prime Video ook bezig aan een gelijkaardige bewerking van een postapocalyptische game. De streamingdienst maakte namelijk in 2020 al bekend dat het een serie plant die gebaseerd is op het spel Fallout. In die game heeft de wereld niet af te rekenen met een dodelijke schimmel, maar met een nucleaire oorlog. Bovendien speelt het verhaal zich niet echt af in de toekomst, maar in een alternatieve geschiedenis van de jaren 50.

Amazon wist voor het project het duo Lisa Joy en Jonathan Nolan te strikken. Zij waren in het verleden onder andere verantwoordelijk voor de populaire reeks Westworld, die ze maakten voor HBO. Nolan werkte daarnaast ook al vaak samen met zijn broer Christopher Nolan aan succesvolle films zoals Memento, de Batman-trilogie en Interstellar.

2024

Na die aankondiging werd het grotendeels stil rond de plannen van Prime Video, maar daar is nu verandering in gekomen. De streamingdienst deelde op X, het vroege Twitter, namelijk de locatie ‘Los Angeles’. Daarnaast lieten ze ook weten dat de serie Fallout er komt in 2024.

Aanwezigen op de gamebeurs Gamescom 2023 is Keulen, Duitsland kregen zelfs nog meer te zien. Todd Howard, creative director van gamedeveloper Bethesda, had daar namelijk een eerste korte teaser mee. Daarin kon je volgens de website IGN shots zien van enkele nucleaire explosies en de Brotherhood of Steel die door een stoffige woestijn trekt met hun iconische Vertibird-voertuigen.

Meer
Lees meer...