‘Westworld’-makers werken aan serie over de game ‘Fallout’

Amazon Studios is bezig met een reeks over de videogame Fallout. De serie is van de hand van Lisa Joy en Jonathan Nolan, vooral bekend van de succesreeks Westworld.

De game Fallout bestaat al sinds 1997 en is gemaakt door de succesvolle gamestudie Bethesda Game Studios. Het verhaal speelt zich af in de 22ste eeuw na een wereldwijde nucleaire oorlog. De game speelt zich af in een compleet verwoeste wereld. Na heel wat games en jaren spelplezier is het nu dus tijd voor een serie.

Fallout is een van de beste gameseries aller tijden”, zeggen Lisa Joy en Jonathan Nolan in een gezamenlijke verklaring. “Elk hoofdstuk van dit waanzinnig fantasierijke verhaal heeft ons talloze uren gekost die we met familie en vrienden hadden kunnen doorbrengen. We zijn dan ook ongelooflijk blij om samen te werken met Todd Howard en de rest van de geniale mensen bij Bethesda om dit enorme universum tot leven met Amazon Studios.”

Lisa Joy en Jonathan Nolan

Lisa Joy en Jonathan Nolan zijn de makers van de immens populaire reeks Westworld, die ze maakten voor HBO. Nolan werkte daarnaast ook al vaak samen met zijn broer Christopher Nolan aan succesvolle films zoals Memento, de Batman-trilogie en Interstellar.

Joy en Nolan samen werken op dit moment ook nog aan de film Reminiscence en de reeks The Peripheral, allebei voor Warner Bros. Fallout wordt hun eerste project voor Amazon waarmee ze een contract voor, naar schatting, 200 miljoen dollar getekend hebben.

In navolging van The Witcher

Fallout is de zoveelste game op een rij die herwerkt zal worden tot een serie. The Witcher op Netflix zette dit jaar te trend. Recent kondigde HBO ook al een reeks aan over The Last Of Us, terwijl Netflix werkt aan een een serie over Resident Evil.

Meer
Lees meer...