Prime Video deelt nieuwe beelden van langverwachte serie ‘Fallout’

Prime Video komt volgende maand met de langverwachte nieuwe reeks Fallout. Deze zesdelige serie verschijnt vanaf donderdag 11 april op de streamingdienst, die zojuist de openingsscène ervan deelde. Daarin zien we een confrontatie tussen Lucy en The Ghoul.

Goed nieuws voor de fans van Fallout, want na bijna vier jaar wachten, kan je vanaf donderdag 11 april eindelijk terecht op Prime Video voor de bewerking van de populaire game. Omdat het ook om een serie gaat die gebaseerd is op een postapocalyptische game, hoor je nu al hier en daar de vergelijking met The Last of Us van HBO.

Nucleaire ramp

Het verhaal van Fallout is echter compleet anders. In die game heeft de wereld niet af te rekenen met een dodelijke schimmel, maar met een nucleaire oorlog. Daar waar The Last of Us plaatsvindt vlak na de apocalyps, zitten we bij Fallout al 200 jaar na de nucleaire ramp.

Op dat moment zijn er in de wereld haves en have-nots, die in luxe schuilkelders leven. Maar dan worden ze ineens gedwongen terug te keren naar het door straling verwoeste landschap dat hun voorouders achterlieten. Daar treffen ze een heel bizarre en complexe wereld die soms verrassend vreemd is, maar evenzeer enorm gewelddadig. Dat laatste krijgen we meermaals te zien in de zojuist geloste trailer, waarin het hoofdpersonage Lucy de ene na de andere bijna-doodervaring op haar af ziet komen.

Lisa Joy en Jonathan Nolan

Fallout is van de hand van Lisa Joy en Jonathan Nolan. Zij waren in het verleden onder andere verantwoordelijk voor de populaire reeks Westworld, die ze maakten voor HBO. Nolan werkte daarnaast ook al vaak samen met zijn broer Christopher Nolan aan succesvolle films zoals Memento, de Batman-trilogie en Interstellar.

Ella Purnell (Yellowjackets) speelt in Fallout de hoofdrol als Lucy, Walton Goggins (The Hateful Eight) is te zien als The Ghoul, Aaron Moten (Emancipation) als Maximus en Kyle MacLaughlin (Twin Peaks) als Overseer Hank. Vanaf 11 april kan je terecht op Prime Video om alle zes de afleveringen van The Fallout te zien.

Bekijk hier het fragment uit Fallout:

Fallout is vanaf donderdag 11 april te streamen via Prime Video.

Meer
Lees meer...