Left Right
scrollTop top

Martine Jonckheere keert terug in ‘Familie’ na ontslag in 2015


Familie terugkeer Martine Jonckheere 2021
© VTM

Een verrassing van formaat in televisieland: niemand minder dan Martine Jonckheere staat in januari opnieuw op de set van Familie. Haar comeback wordt later in het voorjaar uitgezonden. Het is al de derde keer dat haar personage Marie-Rose terugkeert in de VTM-soap. In 2015 werd ze zelfs ontslagen.

“Ze zijn me daar nooit vergeten bij Familie en ze zijn altijd in mij blijven geloven. Dat doet enorm veel deugd”, zegt Jonckheere in een interview met Dag Allemaal. Ze rekent er dan ook op dat het een fijn weerzien wordt met haar collega’s: “Absoluut. Dat merkte ik bij m’n vorige comeback al. Als er al strubbelingen zouden geweest zijn in het verleden, dan waren die op slag vergeten.”

Niet natrappen

“Wat gebeurd is, is gebeurd. Ik wil de pagina omslaan. Ik ga echt niet natrappen. Sommigen hebben dat wel gedaan, maar dan denk ik alleen maar: ‘Jammer dat jij zo in elkaar zit.’ Ik wil er mijn energie alvast niet meer in steken.”

Hoe haar comeback er concreet zal uitzien, is moeilijk te voorspellen. Of we Marie-Rose voor een langere periode terug zullen zien of slechts in één aflevering is dus nog koffiedik kijken. Haar personage zat in de gevangenis voor de moordpoging op Amélie. Alles kan dus nog gebeuren.

Tumultueuze periode in Familie

Dat het er de jongste tijd in de VTM-soap hard aan toe gaat, is een understatement. Zo zijn het enorm goede tijden voor psychopaat Tony (gespeeld door Jeroen Van Dyck). Hij werd vorige week nog gearresteerd en het leek erop dat hij uit de serie zou verdwijnen, maar deze week werd hij gewoon weer vrijgelaten. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, trekt Hanne (gespeeld door Margot Hallemans) in bij Tony. Zij was pas nog doodziek in de soap. Wij voorspellen alvast dat hier weinig goeds van zal komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911