Fan van nacho’s? Probeer deze 7 dips en salsa’s eens

Of het nu een gezellige movie night of een ontspannende apero met vrienden is: de avond is niet compleet zonder nacho’s. Ben je die voorverpakte kaas- of tomatensaus uit de winkel beu? Spring dan zelf in de keuken en verras je gezelschap met deze 7 overheerlijke dips en salsa’s: 

1. Maak zelf een klassieker, zoals guacamole …

Holy guacamole, wees maar zeker dat je met deze dip zal scoren bij je familie en vrienden. Bovendien is hij ook heel simpel om klaar te maken. Je snijdt een halve rode ui, twee tenen knoflook, een halve rode peper en een halve tomaat in hele kleine stukjes. Dankzij deze superhandige groentenhakker wordt dat trouwens een fluitje van een cent. Lepel daarna twee rijpe avocado’s leeg in de kom waarin je de guacamole wil serveren. Pers hierover een schijfje limoen uit en gooi er vervolgens de gesneden groenten bij. Het mengsel goed roeren en pletten met een vork, wat peper en zout toevoegen en klaar is Kees.

2. … of een frisse tomatensalsa …

Deze zomerse salsa katapulteert je meteen terug naar de warme zomeravonden van de voorbije maanden. Pers een teentje knoflook, snijd een rode peper (zonder pitjes) fijn en snijd een ui in blokjes. Voeg daar het sap van een limoen, een handje fijngehakte koriander en 1 blik tomatenblokjes aan toe en je krijgt een heerlijke salsa. Die kan je bovendien serveren in deze fancy kommetjes van bamboevezel.

3. … die je kan pimpen met aardbeien en munt

Wil je je tomatensalsa nog wat origineler maken? Voeg dan aan het recept van hierboven 250 gram aardbeien, 1 takje munt en wat olijfolie toe. Succes gegarandeerd!

4. Kies voor de Griekse keuken en maak een lekkere tzatziki

Go Greek or go home: kies in plaats van een klassieke dip eens voor een frisse tzatziki. Rasp een halve komkommer en laat die even uitlekken. Pers vervolgens twee teentjes knoflook, hak een bosje dille fijn en voeg dat toe aan 200 gram Griekse yoghurt. Daarna gooi je de komkommer erbij en werk je af met wat olijfolie, peper en zout. Wil je iets anders proberen dan nacho’s? Deze dip past ook perfect bij flatbread! Maak extra indruk door alles in deze leuke aperitiefschaal te presenteren.

5. Kaas is altijd een goed idee …

Nacho’s dippen in een smeuïge kaassaus: het blijft de hemel op aarde. Laat 50 gram boter smelten in een steelpannetje en voeg hier 4 eetlepels bloem aan toe. Roer met een houten lepel tot je een glad papje krijgt. Daarna giet je hier beetje bij beetje 250 milliliter melk bij. En last but nog least: de kaas natuurlijk, bij voorkeur 200 gram geraspte cheddarkaas. Blijf roeren tot je een saus krijgt om duimen en vingers bij af te likken. De food coma achteraf moet je er wel bijnemen.

6. … zeker als je hem smelt in de oven

Een culinair orgasme, da’s het minste wat je kan zeggen van nacho’s met kaassaus in de oven. Piece of cake om klaar te maken ook. Verwarm de oven voor op 220°C en gooi de inhoud van een zak tortilla’s in een ovenschaal of bakplaat. Lepel een pot salsadip over de chips zodat de meesten een klein laagje hebben. Verdeel daarna gemalen kaas – hoe meer, hoe beter 😉 – over de nacho’s en strooi er eventueel nog wat gedroogde oregano of basilicum over. Alles in de oven zwieren tot de kaas gesmolten is en dan genieten maar!

7. En last but not least: hummmmmmus!

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar ook hummus is een ideale nachodip. Pers een citroen uit en snijd 2 tenen knoflook fijn. Laat 400 gram kikkererwten uitlekken en pureer ze vervolgens met een staafmixer samen met 5 eetlepels water, het citroensap, 2 eetlepels tahin, de knoflook en wat zout tot een gladde pasta. Besprenkel daarna met olijfolie en eventueel wat paprikapoeder. Zo lekker!

Begin je ook te watertanden na het lezen van al deze heerlijke recepten? Nodig je vrienden uit voor een gezellige filmavond en dippen maar! En dankzij deze tool word je nog een echte keukenprins(es).

Meer
Lees meer...